Autor:
Larisa Ciută
| miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 145 Vizualizari

<!–

–>

Silviu Prigoană este cel care a lansat Realitatea TV, în urmă cu 15 ani. În toamna anului 2001, pe atunci patron al firmei de salubrizare Rosal, omul de afaceri lansa prima televiziune de știri din România. Mircea Badea, Mihai Gâdea, Victor Ciutacu, plus mulți alții, s-au perindat prin studiourile lui Prigoană.

În galeria foto de mai sus veți putea viziona imagini cu prezentatorii TV Mircea Badea, Mihai Gâdea, Florin Călinescu, Victor Ciutacu, Sanda Nicola, Cătălin Ștriblea, Mădălin Ionescu, Adriana Bahmuțeanu, dar și cu politicienii vremii: Traian Băsescu, atunci primarul Capitalei, și Marian Vanghelie, fost primar al sectorului 5 din București, dar și Mircea Dinescu. Totat schimbați, încrezători în proiectul Realitatea TV, pe atunci la început de drum, cei mai cunoscuți moderatori TV abordau altfel de teme pentru publicul român. Între timp, unii s-au axat pe chestiuni politice, iar alții pe emisiuni tabloide. Silviu Prigoană  a povestit pentru PaginademediaTV, în urmă cu 10 ani, despre istoria primului post de știri din România.

Mihai Gâdea, absolvent de Teologie, a venit la Realitatea cu o casetă despre istoria religiei cu propunerea de a face o emisiune de sâmbătă și duminică pe tematici religioase , însă Prigoană a vrut să facă un talk show social. Gâdea a avut prima emisiune ”În centrul atenției”, iar primele două ediții au fost difuzate din studioul Realității, iar următoarele s-au filmat într-un studio care aparținea Cultului Adventist de Ziua a Șaptea.

„A venit la mine – el terminând Teologia și fiind preot adventist – cu o casetă de istoria religiei, pe care să o punem sâmbăta sau duminica dimineața, cu istoria religiei. I-am spus că nu accept chestia asta, pentru că noi nu facem educație religioasă. Dar, având fețițoara aceea, având un speech – știți, preoții neoprotestanți au altă alură, nu au haine dintr-alea ciudate, ei umblă îmbrăcați la costum – am zis că putem să facem o emisiune socială, cu care vom da lovitura. Și am demonstrat, în timp, că chiar am dat lovitura…”

„A mai venit Mădălin Ionescu, era profesor de istorie. A spus aș vrea să prezint știrile la dumneavoastră. A încercat el de vreo două ori să prezinte știrile (la fel și Gâdea, a încercat să prezinte știrile, dar vorbea ca o mitralieră de pe prompter). N-a ținut cu știrile și i-am zis: măi tu trebuie să faci, totuși, un talk-show social.”

Am reușit cu domnul Mădălin Ionescu, am făcut la început o emisiune istorică, după care mi-am dat seama că nu merge, și am făcut o emisiune despre chestii oculte, ascunse, pentru că el avea talent în chestii de-astea. Am numit-o Adevărul din spatele adevărului, care se ocupa în general de masonerie și tot felul de lucruri mai puțin cunoscute de public, care atrăgeau și făceau rating. Emisiunea de istorie am dat-o pe urmă domnului Cioroianu.

Trebuie să amintesc că eram şase acţionari. Eu eram acţionar majoritar, era Mircea Dinescu – care avea 5%, Paul Ifrimache, Eugen Progloff – cu 10%, Mihalache Dumitru şi Minea George. Noi eram acţionarii postului Realitatea.

Narcisa Iorga a fost director în 2002. Ion Cristoiu a plecat atunci la bibliotecă și am numit-o pe Narcisa Iorga până când a venit Dan Andronic”

Tag-uri:
mihai gadea, mircea badea, mircea dinescu, silviu prigoana, realitatea TV, traian basescu, marian vanghelie, pagina de media, dan andronic

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imagini de colecție din urmă cu 15 ani cu Mihai Gâdea, Mircea Badea, Mădălin Ionescu, Victor Ciutacu, plus alții | GALERIE FOTO.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/gadea_1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/gadea_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Larisa Ciută | miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 145 Vizualizari <!-- --> Imagini de colecție cu Gâdea, Mădălin Ionescu, Victor...

Preluat de la EVZ