Autor:
Iasmina Ardelean
| miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 36 Vizualizari

<!–

–>

Se discută modificarea legii evaziunii fiscale

Guvernul va discuta în şedinţa de astăzi un proiect de modificare a legii evaziunii fiscale. Astfel, e posibil să se renunţe la plângerea penală.

Guvernul va discuta în şedinţa de astăzi un proiect de modificare a legii evaziunii fiscale, potrivit hotnews.ro.

Modificările au fost anunţate de şeful Fiscului şi de ministrul Finanţelor, însă acestea nu sunt clare. Preşedintele Fiscului vorbea, în urmă cu o lună, de „exagerări” în cceea ce priveşte plângerile penale.  

Astfel, ordonanţa de urgenţă ar putea elimina obligativitatea că ANAF să facă plângere penală pentru orice suspiciune de evaziune fiscală, indiferent de mărimea evaziunii. Scopul modificării ar fi ca în cazurile de mică evaziune să nu mai existe plângeri penale, astfel încât instanţele să fie degrevate de mii de dosare, iar eforturile autorităţilor să fie îndreptate spre recuperarea prejudiciilor.

„Este în interesul nostru şi al contribuabilului care face obiectul acelei plângeri penale să se lămurească repede ca să poată să îşi continue activitatea, să încasăm sumele la care ne gândim şi să se aplice sancţiunile aşa cum decide instanţa de judecată. Suntem în proces de modificare a legii evaziunii fiscale şi a altor proceduri care să rezulte într-un curs al evenimentelor mai facil, mai rapid şi care să urmărească banii, nu hârtiile. Ne gândim din perspectiva statului cât de mult costă să instrumentezi o plângere penală care să ajungă în instanţă şi să aibă o decizie. Acesta este un principiu care nu a fost avut în vedere până acum şi acum ne uităm la aceste costuri ale statului, la resursele care se cheltuiesc şi la ce rezultă din asta. Sper ca până la sfârşitul anului să se întâmple, suntem în faze înaintate ale procesului şi obiectivul este să diminuăm semnificativ stocul de plângeri penale şi să ne ducem către bani”, a declarat şeful Fiscului, Dragoş Doroş.

Tag-uri:
guvernul, lege, modificare, evaziune fiscala, dosar penal, prejudiciu, plangere penala, plangere, penal, dosar, eliminare, evaziune

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul discută modificarea legii EVAZIUNII FISCALE! Dacă prejudiciul din evaziune e mai mic de 20.000, se RENUNŢĂ LA DOSARUL PENAL!.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/06-ciolos-guvern-agerpres-8993705-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/06-ciolos-guvern-agerpres-8993705-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Iasmina Ardelean | miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 36 Vizualizari <!-- --> Se discută modificarea legii evaziunii fiscale Guvernul va...

Preluat de la EVZ