loading…

DIICOT a început urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori în cazul reportajului “The Sun”, care a scris că jucăriile-surpriză din interiorul ouălor Kinder ar fi fost asamblate de membrii unor familii sărace din nordul României pe sume derizorii.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) au început urmărirea penală pentru fapte sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori în cazul reportajului publicației britanice “The Sun”, care a scris că jucăriile-surpriză din interiorul ouălor Kinder ar fi fost asamblate de membrii unor familii sărace din nordul României pe sume derizorii, notează Mediafax.

Dosarul este în lucru la DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare.

Timea Jurj, femeia din Carei despre care tabloidul britanic “The Sun” susținea că își folosește copiii minori pentru a asambla ouă Kinder, a negat acuzațiile și a declarat că nimic din ce s-a scris nu este adevărat, totul fiind o înscenare. Timea Jurj a declarat că ziariștii britanici i-au spus că vor să promoveze ouăle Kinder, pentru că în Anglia sunt foarte scumpe, și vor să se vadă cum se fac acestea, de la început până la sfârșit, iar femeia a căzut în capcana lor.

„Nu e nimic adevărat din ce au scris cei de la ziarul din Anglia. A fost o înscenare, ziariștii respectivi i-au pus pe copii să stea cum vor ei, le-au zis să facă o poză și cu mine. Și din poză se vede cum copiii zâmbesc și că stau la o poză. Nici vorbă să fi lucrat și ei la asamblat ouăle Kinder sau că eu i-aș fi exploatat. Ziariștii din Anglia mi-au spus că vor să promoveze ouăle Kinder pentru că în Anglia sunt foarte scumpe și vor să se vadă cum se fac acestea, de la început până la sfârșit. Am căzut în capcana lor. Și pentru că avem copii minori au venit aceste acuzații, și nu au mers la alte familii care nu au copii și fac același lucru, pentru că nu i-a interesat”, a spus Jurj.

Aceasta a spus că doar ea singură asamblează ouă Kinder acasă, iar jurnaliștii britanici au fost aduși la ea acasă de un taximetrist din Carei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/diicot-a-inceput-urmarirea-penala-in-rem-pentru-trafic-de-minori-in-cazul-reportajului-the-sun-32310.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/diicot-a-inceput-urmarirea-penala-in-rem-pentru-trafic-de-minori-in-cazul-reportajului-the-sun-32310-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv