loading…

Laboratorul Hiperbar al Centrului 39 Scafandri din Constanța găzduiește, timp de cinci zile, cel de-al doilea exercițiu simulat din acest an al grupei de scafandri de mare adâncime.

Un comunicat de presă transmis de Statul Major al Forțelor Navale informează că exercițiul de scufundare la mare adâncime în saturație cu aer, programat a se desfășura în perioada 21-25 noiembrie, se derulează în cadrul ansamblului de scufundare simulată ASS-500, antrenamente fiind planificate la adâncimea de lucru de 50 m, în condiții de apă rece și vizibilitate redusă. Potrivit sursei citate, cei patru scafandri ce-și desfășoară activitatea în barocameră sunt asistați permanent de o echipă de suprafață, formată din cinci specialiști în hiperbarism, care asigură menținerea parametrilor ambianței și conducerea scufundărilor.

Activitatea are ca scop antrenarea echipelor de suprafață în executarea procedurilor pentru schimbarea nivelului de viață și a transferului de personal, precum și pentru exploatarea instalațiilor de scufundare“, se arată în comunicat.

Laboratorul Hiperbar al Centrului de Scafandri are în dotare două barocamere, cu câte patru locuri, cuplate la un simulator, în care se realizează condițiile de lucru sub apă, la adâncimi de până la 500 m. Recordul de scufundare în saturație cu aer, obținut de patru scafandri români în anul 1984, în barocamera Centrului de Scafandri, din Constanța, a fost de 501 m, pe parcursul a 14 zile de lucru în submersie simulată.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/constanta-o-noua-sesiune-de-scufundare-in-saturatie-exersata-la-centrul-de-scafandri-32279.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/constanta-o-noua-sesiune-de-scufundare-in-saturatie-exersata-la-centrul-de-scafandri-32279-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv