Autor:
Dodo Romniceanu
| miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 314 Vizualizari

<!–

–>

Clinton are cu 1,7 milioane de voturi populare peste Trump şi sunt suspiciuni serioase că hackerii au penetrat sistemele de numărare computerizată a voturilor din mai multe state americane

Cel puțin șase electori democrați au semnat o inițiativă prin care încearcă blocarea accesului republicanului Donald Trump la Casa Albă. Demersul acestora, unic în istoria alegerilor americane, provoacă noi speculații de presă. Deși reușita este puțin probabilă pentru că, în cele din urmă, decizia finală aparține Congresului dominat de republicani, un refuz al unui număr mare de mari electori de a vota cu Donald Trump ar putea submina însăși instituția care, de mai bine de 200 de ani, alege președintele Statelor Unite.

Chiar dacă în acest moment candidata democrată Hillary Clinton are un avans de 1,7 milioane de voturi populare în fața lui Donald Trump, decizia finală aparține marilor electori din Colegiul Electoral (ei fiind cei către care s-a îndreptat, în realitate, votul popular), decizia care poate fi însă blocată de Congres. Potrivit voturilor din state, Trump conduce detaşat la numărul de mari electori cu 290 la 232 (Clinton).

Pentru a deveni preşedintele SUA ar avea 270, voturi pe care ar trebui să le obţină fără emoţii în 19 decembrie când marii electori se vor aduna pentru a vota în capitalele statelor pe care le reprezintă.

Dar în state precum Arizona, Idaho, Michigan sau Georgia, electorii democraţi au început să agite apele şi încercă o mutare aproape imposibilă: să convingă un număr cât mai mare de electori republicani să trădeze electoratul şi să voteze împotriva lui Donald Trump.

“Daily Mail” scrie că, în cei peste 228 de ani de alegeri prezidenţiale, au existat 157 de electori neloaiali, 71 dintre aceştia schimbându-şi, de fapt, opţiunea în urma decesului candidatului pe care ar fi trebuit să-l susţină.


CITEŞTE ŞI LUPTA pentru CASA ALBĂ nu s-a încheiat! Un scenariu halucinant arată cum ar putea ajunge HILLARY CLINTON liderul SUA. Marii electori l-ar putea trăda pe DONALD TRUMP şi ar putea vota în favoarea democratei pe 19 decembrie


Michael Baca, unul dintre membrii Colegiului Electoral din Colorado, se străduieşte să convingă câţi mai mulţi colegi să nu-i acorde votul lui Trump în 19 decembrie. “Sunt fost puşcaş marin iar valorile noastre principale sunt onoarea, curajul şi angajamentul. Nu cred că Donald Tump este, pe aceeaşi lungime de undă, din acest punct de vedere”, spune Baca, care mai crede că este nevoie de o reformă profundă a Colegiulul Electoral.

Lui i s-a alăturat şi P. Bret Chiafalo, elector din Washington, iar un altul care nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea este convins că daca “problema” ajunge în Congres, “incertitudinea şi controversa ar provoca imediat o explozie pe scena politică. Speranţa mea e că vor fi obligaţi să reformeze întregul concept al Colegiului Electoral”.

Până în acest moment nu este foarte clar câţi electori neloaiali vor decide să nu-i acorde votul lui Trump, dar profesorul de ştiinţe politice George Edwards declară (pentru Politico) că toată agitaţia electorilor nu va fi, în cele din urmă, decât un balon de săpun. “Dacă vor reuşi să convingă 8-10 electori de-ai lui Trump să voteze pentru celălalt candidat…probabil că tot ce vor reuşi să obţină va fi doar atenţia publicului”, a declarat George Edwards.

Este pentru a cincea oară, în istoria alegerilor prezidenţiale americane, când democraţii pierd Casa Albă deşi câştigă votul popular.

Tot Daily Mail relatează, într-un articol separat, că Hillary Clinton ar fi fost sfătuită de mai mulţi experţi care au verificat centralizarea datelor şi au descoperit mai multe nereguli să conteste rapid rezultatele din mai multe state. Specialiştii susţin că au reuşit să adune o serie de dovezi care ar demonstra ca, în câteva state în care diferenţa dintre cei doi candidaţi a fost infimă, hanckerii ar fi intervenit în sistemul computerizat şi ar fi modificat datele în favoarea lui Trump. Printre statele în care există suspiciuni serioase de fraudă se numără Wisconsin, Michigan şi Pennsylvania.

Tag-uri:
Statele Unite, alegeri SUA, Donald Trump Casa Alba, Hillary Clinton Casa Alba, Colegiul Electoral, presedintele SUA

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului COMPLICAŢII ŞI MANEVRE în Statele Unite. Planul incredibil al MARILOR ELECTORI americani pentru A BLOCA ACCESUL lui Donald Trump la Casa Albă.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/trump-clinton1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/trump-clinton1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 314 Vizualizari <!-- --> Clinton are cu 1,7 milioane de voturi populare...

Preluat de la EVZ