loading…

Cererea mondială de benzină a atins apogeul, va stagna o perioadă la acest nivel și apoi va începe să scadă, estimează Agenția Internațională pentru Energie.

Este un efect al apariției mașinilor electrice.

Dacă în prezent pe străzile lumii circulă doar un milion de automobile pe baterii, până în 2040 vor fi 150 de milioane, cred cei de la Agenția pentru Energie. Prin urmare, cererea de benzină, care a crescut cu 35% în ultimii 25 de ani, ar urma să stagneze la 23 de milioane de barili în următorii 25 de ani.Acestă plafonare ar urma să aibă un impact foarte mare în sectorul energetic, scrie digi24.ro

Un sfert din petrolul consumat la nivel mondial este consumat sub formă de benzină.

Lipsa unei creșteri a consumului ar urma să limiteze investițiile atât în sonde, cât și în rafinării.

Una dintre companiile mari din această industrie, Shell, așteaptă în curând o plafonare a cerererii pentru toate produsele petroliere, nu doar pentru benzină.

Agenția Internațională pentru Energie nu crede însă în această variantă. În vreme ce mașinile electrice vor reduce consumul de benzină, cererea pentru motorină, kerosen și alți carburanți folosiți de transportatorii rutieri, navali și aerieni ar urma să crească.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/cererea-mondiala-de-benzina-se-plafoneaza-efect-al-aparitiei-masinilor-electrice-32284.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/cererea-mondiala-de-benzina-se-plafoneaza-efect-al-aparitiei-masinilor-electrice-32284-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv