Autor:
Matei Năstase
| miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 66 Vizualizari

<!–

–>

Coreea de Sud şi Japonia au semnat un acord de informaţii militare care le va permite să schimbe date sensibile asupra ameninţării reprezentate de testele cu rachetă şi activităţile nucleare ale regimului nord-coreean.

Documentul, intitulat Acordul General de Securitate asupra Informaţiilor Militare, a fost semnat de ministrul sud-coreean al apărării, Han Min-koo, şi de ambasadorul Japoniei în Coreea de Sud, Yasumasa Nagamine, la sediul Ministerului Apărării din Seul, a informat agenţia Yonhap, arată Agerpres.

Acordul a intrat imediat în vigoare deoarece nu necesită aprobarea parlamentului.

Cele două ţări au ajuns la o înţelegere similară acum aproape cinci ani, dar semnarea documentului a fost anulată în ultimul moment, în 2012, din cauza controversei generate atunci în Coreea de Sud de primul pact în materie de apărare cu Japonia, ţară care care a exercitat o dominaţie colonială asupra peninsulei coreene între 1910 şi 1945.

În prezent, trei partide din opoziţia sud-coreeană au protestat faţă de grăbirea semnării tratatului şi au precizat că într-un astfel de caz vor solicita demisia ministrului apărării, într-un moment de extremă fragilitate a guvernului preşedintei Park Geun-hye.

Un sondaj al Gallup Coreea a relevat, vineri, că 59% din 1.007 respondenţi se opun unui acord între cele două ţări.

Purtători de cuvânt ai ministerului sud-coreean al apărării au subliniat beneficiile acordului în faţa recentei creşteri a numărului testelor cu rachetă şi încercări nucleare realizate de regimul de la Phenian şi au apreciat că o criză politică internă nu ar trebui să compromită o problemă de securitate naţională.

Acordul va permite Coreii de Sud şi Japoniei să partajeze informaţii clasificate asupra programelor militare ale Coreii de Nord, de o manieră directă, şi nu prin intermediul Statelor Unite, cum au făcut până acum în virtutea unui alt pact trilateral semnat în 2014.

Un oficial al ministerului apărării de la Seul a precizat că în prezent Coreea de Sud are acorduri cu 33 de ţări, inclusiv SUA şi Rusia, privind partajarea de informaţii militare.

Tag-uri:
kim jong un, spioni, coreea de sud, japonia, lovitura, ministru, tara

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea MAI GREA LOVITURĂ pentru Kim Jong Un. Plan DIABOLIC AL SPIONILOR la cel mai înalt nivel. Care va fi REAŢIA DICTATORULUI de la Phenian.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/almighty-leader-and-us-hater-kim-jong-un-is-an-apple-fanboy-500329-2-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/almighty-leader-and-us-hater-kim-jong-un-is-an-apple-fanboy-500329-2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Matei Năstase | miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 66 Vizualizari <!-- --> Coreea de Sud şi Japonia au semnat...

Preluat de la EVZ