loading…

Un pacient de 70 de ani, bolnav de scleroză multiplă, reclamă că a așteptat 6 ore, până la ora 1 dimineața, la Spitalul Județan de Urgență din Alba Iulia, pentru a fi transportat acasă cu ambulanța, după investigație.

Asociația ”SM Speromax” Alba, care reprezintă drepturile pacienților cu scleroză multiplă, a sesizat, marți, conducerea spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, printr-o adresă, în cazul unui beneficiar al asociației, în vârstă de 70 de ani, care a fost pacient la spital și care a fost nevoit, după ce a fost investigat, să aștepte aproape șase ore pentru a fi transportat cu Ambulanța de la UPU, la domiciliul său.

Dragoș Zaharia, președintele asociației, a declarat pentru Mediafax că pacientul a ajuns la UPU pentru că a avut probleme cu inima.

”Beneficiarul nostru Roman Gheorghe a solicitat prin intermediul aparținătoarei acestuia, în jurul orei 10.00, o ambulanță cu care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Alba, acuzând dureri în piept. În cadrul ambulatorului i s-au făcut analize și mai multe investigații ce au durat până la ora 19.30. După finalizarea investigațiilor aparținătoarei domnului Roman i-a fost sugerat să îl ducă acasă și să cheme în următoarea zi medicul de familie care să le recomande un specialist cardiolog. Aparinătoarea domnului Roman a cerut doamnei doctor să le cheme o ambulanță cu care să îl poată transporta acasă, acesta neputând să stea în șezut. Doamna doctor a menționat că nu sunt ambulanțe disponibile și că o să trebuiască să mai aștepte, apoi a ieșit din tură/schimb. Aparținătoarea domnului Roman a sunat la 112, să ceară o ambulanță, de acolo aflând că sunt ambulanțe disponibile, dar că trebuie solicitată de către medicul care se ocupă de pacient. În jurul orei 1.00, a doua zi, domnul Roman a fost urcat într-o ambulanță și transportat acasă”, se arată în referat.

Totodată, potrivit sursei citate, pacientul nu a primit niciun document care să ateste faptul că a fost tratat la spital, neputând fi identificat astfel medicul în răspunderea căruia a fost.

”Este posibil să fie vorba despre o disfuncționalitate în ceea ce privește, poate, colaborarea între ambulanță și spital cu privire la preluarea pacientului. Urmează să se stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat. Nu mă pot pronunța încă”, a spus Aurel Crișan

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/batran-de-70-de-ani-grav-bolnav-uitat-pe-holurile-spitalului-dupa-analize-32313.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/batran-de-70-de-ani-grav-bolnav-uitat-pe-holurile-spitalului-dupa-analize-32313-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv