loading…

O locomotivă a lovit, în această dimineața, în Gara Mare din centrul municipiului Arad, o garnitură formată din mai multe cisterne pline cu motorină, după ce mecanicii care cuplau locomotiva la prima cisternă nu au redus suficient viteza.

Conform primelor informații, doi mecanici ai unui operator privat veneau cu o locomotivă de la Curtici, cu intenția de a transporta 24 de vagoane cisternă pline cu motorină până într-o localitate din județul Bihor.

În momentul în care efectuau manevrele de cuplare a locomotivei la prima cisternă, mecanicii nu au redus suficient viteza, astfel că locomotiva a lovit puternic cisterna vagon, pe care au proiectat-o deasupra celei de-a doua cisterne vagon, scrie Mediafax.

Din fericire, prima cisternă, cea care a fost lovită și avariată, era goală, celelalte fiind pline cu motorină, astfel fiind evitat un incendiu de proporții.

Mecanicii au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pentru a li se analiza alcoolemia și pentru alte teste medicale.

O locomotivă în timp ce făcea manevre în triaj a lovit o garnitură de tren încărcată cu vagoane cisternă pline cu motorină, dar din motive de securitate primul vagon care se atașează la vagoanele de tren pline cu motorină este gol. În urma impactului, vagonul de tren a fost ridicat de la sol, a atins liniile de înaltă tensiune, scurt-circuitând curentul. Detașamentul Arad a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, cinci subofițeri și un ofițer. S-a rămas la asigurat zona, s-a verificat dacă nu există scurgeri de combustibil din vagoanele cisternă și se așteaptă sosirea unei macarale de la CFR pentru a se ridica cisterna de pe linie. Măsurile vor continua până în momentul în care nu va mai exista pericolul producerii unei alte situații de urgență. Detașamentul Arad din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Arad asigură măsuri PSI la accidentul feroviar în care o locomotivă a intrat într-un vagon gol în triajul Gării Arad“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, căpitan George Pleșca.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

sursa foto: arq.ro

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/o-locomotiva-a-lovit-o-garnitura-formata-din-24-de-cisterne-pline-cu-motorina-galerie-foto-32260.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/o-locomotiva-a-lovit-o-garnitura-formata-din-24-de-cisterne-pline-cu-motorina-galerie-foto-32260-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv