Autor:
Simona Stupar
| marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 450 Vizualizari

<!–

–>

Recep Erdogan, președintele Turciei

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat, ieri, că Turcia nu are nevoie să se alăture Uniunii Europene „cu orice preț” și ar putea, în schimb, să devină parte a blocului de securitate dominat de China, Rusia și națiunile din Asia Centrală.

Aspirațiile Turciei, țară membră NATO, de a se alătura UE par mai departe ca niciodată de a se împlini, după 11 ani de negocieri.

Liderii europeni au fost critici la adresa Turciei în ceea ce privește drepturile omului, libertățile democratice, iar Ankara este exasperată de ceea ce numește „condescendența” Vestului.

„Turcia trebuie să se simtă în largul ei. Nu trebuie să vrea în UE cu orice preț. Aceasta este viziunea mea”, le-a spus Erdogan jurnaliștilor, la bordul avionului ce-i aducea din vizita în Pakistan și Uzbekistan, conform ziarului Hurriyet.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
recep erdogan, turcia, shanghai, uniunea europeana, ue, china, rusia

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sătulă de promisiunile UE, Turcia vrea să se alăture Organizației pentru Cooperare de la Shanghai.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/erdogan-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/erdogan-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Simona Stupar | marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 450 Vizualizari <!-- --> Recep Erdogan, președintele Turciei Președintele Recep Tayyip Erdogan...

Preluat de la EVZ