loading…

Federația Sanitas anunță că va picheta Ministerul Sănătății în zilele de 22 și 29 noiembrie, precum și în 6 decembrie, între orele 11.00 și 13.00, în semn de solidaritate cu sindicaliștii care vor negocia Contractul Colectiv de Muncă la nivelul sectorului medical.

Până acum, sănătatea nu a fost considerată un sector prioritar pentru cei care guvernează în prezent această țară și dorim să le aducem în atenție, încă o dată, problemele cu care se confruntă angajații din sănătate și asistența socială“, spun reprezentanții Federației Sanitas.

Ei solicită Ministerului Sănătății, conform deciziei Consiliului Național, o întâlnire de urgență privind negocierea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector, potrivit digi24.ro

Federația Sanitas a transmis, în 4 noiembrie, o scrisoare deschisă ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru, în care i-a cerut să își dea demisia și să își ceară scuze față de cadrele medicale, acuzându-l că nu și-a respectat promisiunile, în urma negocierilor.

Judecătorii Tribunalului București au decis, în 3 noiembrie, că greva cadrelor medicale din Federația Sanitas este ilegală, soluția instanței nefiind definitivă, dar executorie.

Sindicaliștii au anunțat, încă de pe 1 noiembrie, că greva este suspendată în urma promisiunilor că majorările salariale vor trece de Parlament.

Federația Sanitas a declanșat o grevă generală în 31 octombrie, iar Ministerul Sănătății a cerut anularea protestului la Tribunalul București.

Deputații comisiilor reunite de muncă și buget au aprobat, în 31 octombrie, mai multe amendamente la Legea de adoptare a OUG 20/2016 care prevede mai multe majorări salariale pentru angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, personalul din învățământ precum și sporurile medicilor, deși ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, și reprezentantul Ministerului de Finanțe nu au fost de acord cu aceste majorări.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/sanitas-anunta-proteste-in-22-29-noiembrie-si-6-decembrie-32189.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/sanitas-anunta-proteste-in-22-29-noiembrie-si-6-decembrie-32189-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv