Autor:
Laura Ionescu
| marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 43 Vizualizari

<!–

–>

Tinerii agronomi pot primi pana la 50 hectare

Tinerii până în 40 de ani, absolvenți de Agronomie, pot să primească terenuri de la stat în vederea înființării de ferme, prin concesiune sau arendă. O modificarea a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că poate fi pusă în aplicare.

”La articolul 4, alineatul (1), după litera c) se introduce o nouă literă, litera c1), cu următorul cuprins: c1) prin excepție de la prevederile art. 21)1 și 21)6, concesionarea sau arendarea terenurilor cu destinație agricolă, libere de contract, în suprafață maximă de 50 de hectare, apaținând domeniului public și privat al statului, aflate în administrarea Agenției Domeniilor Statului, prin atribuire directă, tinerilor de până la 40 de ani, absolvenți ai învățământului de profil, în vederea înființării de ferme; în situația în care suprafețele de terenuri disponibile sunt mai mici decât cele solicitate, se aplică procedura concurențială reglementată de prezenta lege”, se arată în modificarea apărută astăzi în Monitorul Oficial.

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a declarat în nenumărate rânduri că dorește să îi sprijine pe tinerii absolvenți ai universităților cu profil agricol să înceapă o afacere în acest sector. Citiţi articolul integral pe agrointeligenta.ro.

Tag-uri:
teren agricol, ministerul agriculturii, achim irimescu, tineri fermieri, agricultura, ferme, ADS

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a dat lege. Tinerii pot PRIMI de la stat TEREN AGRICOL ca să-şi facă ferme.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/11-agricultura-vlad6966-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/11-agricultura-vlad6966-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Laura Ionescu | marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 43 Vizualizari <!-- --> Tinerii agronomi pot primi pana la 50 hectare ...

Preluat de la EVZ