loading…

Aproximativ o mie de polițiști locali protestează, marți, în fața Guvernului, cerând reducerea vârstei de pensionare.

Vrem să transmitem un mesaj pentru domnul prim-ministru Dacian Cioloș, vrea să ne scoată la pensie la 50 de ani și noi nu nu vrem la 65, vrem la 80″. Dacă atâta e penibilul, mergem până la 80. Lucrez în Poliția Locală de 10 ani. Sângele nostru e la fel de roșu ca a celor de la Poliția Română, munca e aceeași, vrem să fim încadrați în aceeași muncă precum cei de la Poliția Română“, a declarat un polițist, potrivit Mediafax.

Vrem reducerea vârstei de pensionare, comform Codului de Muncă, în România la pensie se iese la 60 de ani bărbații și doamnele la 62 de ani. Ca agent de poliție locală, nu putem să ne desfășurăm activitatea de ordine publică și circulație rutieră până la vârsta de 65 de ani. Este foarte greu“, a declarat un alt protestatar.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Pro Lex, deși în Legea poliției locale se prevede dreptul acestora de a beneficia de încadrarea muncii în condiții deosebite sau speciale, cu efect de reducerea vârstei de pensionare, nu există norme care să stabilească efectiv cum se valorifică acest drept. Iar în aceste condiții, polițiștii locali vor îndeplini misiuni de ordine publică și rutier până la 65 ani, în timp ce juriștii și contabilii din Poliția Română, de aceeași vârstă, vor fi la pensie de cel puțin 10 ani, transmit reprezentanții sindicatului.

Polițiștii locali sunt revoltați că primul ministru Dacian Cioloș a alocat 11 milioane euro pentru „Cumințenia pământului”, însă susține că nu sunt bani pentru acest proiect de lege, adică pentru siguranța cetățenilor și protecția celor ce veghează la aceasta. Dar nici măcar nu este vorba de bani, pentru că modificarea legislativă nu implică alocarea de fonduri, ci doar reducerea vârstei de pensionare!“, potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Pro Lex.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/o-mie-de-politisti-locali-protesteaza-in-fata-guvernului-cerand-reducerea-varstei-de-pensionare-32218.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/o-mie-de-politisti-locali-protesteaza-in-fata-guvernului-cerand-reducerea-varstei-de-pensionare-32218-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv