Autor:
Carmen Vintilă
| marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

<!–

–>

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat materialul informativ “Q&A – Întrebări frecvente referitoare la votul în străinătate” care aduce informaţii necesare referitoare la condiţiile de exercitare a opţiunii electorale la alegerile din 11 decembrie.

Materialul oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări pe care alegătorii români din străinătate le au cu privire la votul în străinătate, legate de cum se votează prin corespondenţă sau de actele de identitate româneşti pe baza cărora românii din afara graniţelor pot vota la parlamentare. 

O altă întrebare vizează situaţia în care cetăţeanul român s-a înscris în Registrul electoral cu opţiunea votului prin corespondenţă şi a confirmat primirea materialelor de vot, dar s-a răzgândit şi doreşte să voteze la secţie. De asemenea, românii care au domiciliul în ţară, dar la momentul votului se află ca turişti în străinătate, pot afla din materialul MAE, dacă îşi pot exercita dreptul de vot sau nu. 

Informaţiile sunt disponibile pe site-urile misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, pentru a facilita identificarea celei mai apropiate secţii de votare, a pus la dispoziţie harta interactivă a secţiilor de votare în străinătate.

Tag-uri:
MAE, intrebari, vot, misiuni diplomatice, oficii consulare

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE răspunde ÎNTREBĂRILOR frecvente referitoare la votul în străinătate.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/stampila-vot-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/stampila-vot-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Carmen Vintilă | marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari <!-- --> Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat...

Preluat de la EVZ