Autor:
Ionel Dancu
| marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 26 Vizualizari

<!–

–>

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat marţi, într-o cafenea din Iaşi, cu peste 20 de studenţi. Şeful statului a vrut să afle ce probleme au tinerii când îşi caută un serviciu. În ciuda faptului ca studentii i-au cerut ajutorul, preşedintele nu a propus soluţii, ci s-a rezumat să constate problemele din sistemul educaţional.

“Am vrut sa am o discutie informala cu cativa studenti, fara teme prestabilite”, a spus Iohannis la debutul întâlnirii transmise in direct pe Facebook.

Tinerii l-au întrebat pe preşedinte cum a fost studenţia lui. “Eu am avut o studentie foarte frumoasa, la Cluj, am studiat la fizica”, a spus preşedintele.

Studentii s-au plans ca nu-si gasesc de munca si ca facultatile nu-i pregatesc pentru piata muncii.

“Invatamantul dual se refera acum mai degraba la invatamantul profesional si foarte putin se refera la studenti (…) Trebuie o corelare mult mai stransa intre oferta universitatilor si piata muncii, daca universitatile pregatesc prea multi tineri intr-un anumit profil, vor ramane someri si nici nu se acopera joburile oferite”, a spus Klaus Iohannis.

Seful statului i-a întrebat pe studenţi dacă fac practică şi cum e, ce alternative au dacă nu-şi găsesc un loc de muncă şi dacă în domeniul privat se pot angaja mai uşor.

“Universitatile nu urmaresc performanta, ci doar sa primeasca finantarea pentru fiecare student”, s-au mai plâns tinerii. Iohannis a spus că nu crede in varianta finantarii diferite a universitatilor in functie de performanta, ci de premierea studentilor cu rezultate bune.

“E cineva aici care lucrează part-time? Şi cum functioneaza? Cum se simte asa?”, a mai vrut să afle preşedintele.

“Unele masterate nu lasa studentii sa lucreze. Universitatile nu incurajeaza angajarea, e greu sa te angajezi part-time doar marti si joi”, i-a raspuns un student.

“Fiti optimisti”, le-a transmis Iohannis la finalul discutiei.

Tag-uri:
iohannis, cafea, studenti, iasi

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Klaus Iohannis, la o cafea cu studenţi din Iaşi: “Fiţi optimişti”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/6_15-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/6_15-465x390-300x267.jpgrootstireaActualitate/EsentialPreşedinţie
Autor: Ionel Dancu | marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 26 Vizualizari <!-- --> Preşedintele Klaus Iohannis a discutat marţi, într-o...

Preluat de la EVZ