Autor:
Dana Lascu
| marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 8 Vizualizari

<!–

–>

FOTOGRAFII: FACEBOOK/MARIN BURLEA

Prof. Dr. Marin Burlea, președintele Societății Române de Pediatrie, și-a ținut promisiunea! Așa cum EVZ anunța în urmă cu două săptămâni, renumitul pediatru a decis ca, până când la Secția de Pediatrie din Spitalul Județean se vor angaja medici cu normă întreagă, să facă naveta săptămânal între Iași și orașul de la malul mării, împreună cu alți trei colegi! Marți, 22 noiembrie, acordă primele consultații!

Luni seară, doctorul Marin Burlea s-a întâlnit, la Spitalul județean din Tulcea, cu mămicile internate cu pruncii la Secția de Pediatrie. La întâlnire au participat și membrele grupului „Mămici cu pitici”, cele care de doi ani se fac tot ce pot ca să atragă atenția autorităților că în orașul de la malul mării este nevoie de pediatri. Secția de Pediatrie a Spitalului județean Tulcea a fost închisă jumătate de an în 2015, iar de câteva luni funcționa cu doar un medic, care, fizic, nu putea acoperi decât o tură, de luni până vineri, de la 08.00- la 14.00.

În seara aceasta am ajuns în Tulcea, la Spitalul Județean de Urgență. Am stat de vorbă cu mămicile internate, dar și cu reprezentante ale Asociației „Mămici pentru pitici”, pentru a afla cu ce probleme se confruntă. Am vizitat secțiile de pediatrie și pediatrie UPU ale spitalului, am verificat ecograful și am oferit și primele consultații. De mâine dimineață (marți, n.r.), de la ora 8.00, și până seara, voi fi la Spitalul din Tulcea, unde voi încerca să fac tot ce-mi stă în putință pentru ca toți copiii care vin la „domnu’ doctor” să se facă bine!”, a scris dr. Marin Burlea, pe pagina sa de Facebook.

Și n-a venit singur! Și-a adus o echipă: medicul anestezist dr. Cornel Paiu, asistenta şefă Gina Munteanu şi doctorandul Gabriela Ghica, toți trei de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

Iar mămicile, care au ieșit cu copiii în stradă luni de zile, l-au primit cu brațele deschise. Ba chiar au anunțat și ele, pe pagina de Facebook a grupului, că medicul ieșean le-a venit în ajutor.

„Bună seara mămici! În această seară l-am întâmpinat pe dl. Burlea, medicul pediatru sosit de la Iași pentru a oferi consultații micuților noștri, spre a ne arăta susținerea și mulțumirea pentru omenia de care a dat dovadă! Începând de mâine dimineață (marți, n.r.) de la ora 08.00 și-a propus să consulte câți mai mulți copii! În acest sens toate mamicile care se confruntă cu probleme îl pot căuta în spital. Mulțumim domnului manager pentru atenția oferită comunității, pentru sprijinul oferit cadrelor medicale aduse în Spitalul Județean Tulcea, într-adevăr mai rar cineva pe poziția dumnealui să se aplece și spre comunitate și spre nevoile noastre reale.RESPECT DOMNULUI NĂSTĂSESCU!!!”, a scris una dintre ele. 

Tag-uri:
Marin Burlea, Cornel Paiu, Gina Munteanu, Gabriela Ghica, Pediatrie, Pediatrie Tulcea, Tulcea, Județean, Județean Tulcea, Spital Tulcea, Spital, pediatru, pediatri, pediatrie, EVZ

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎN SFÂRȘIT, SE REZOLVĂ! Dr. Marin Burlea dă consultații la Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean Tulcea!.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/burlea-spital-tulcea-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/burlea-spital-tulcea-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Autor: Dana Lascu | marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 8 Vizualizari <!-- --> FOTOGRAFII: FACEBOOK/MARIN BURLEA Prof. Dr. Marin Burlea,...

Preluat de la EVZ