loading…

Două cetățene din Qatar care tocmai aterizaseră pe aeroportul de la Bourget (Seine-Saint-Denis), au fost deturnate cu tot cu șofer pe autostrada A1, la intrarea în Paris, luni seara, către ora locală 21.30 (22.30, ora României), iar doi agresori mascați le-au jefuit de “cel puțin cinci milioane de euro”, potrivit unor surse din poliție citat de News.ro.

Doi bărbați cu fața acoperită de cagule au obligat automobilul marca Bentley la bordul căruia se aflau femeile să iasă de pe autostradă și să oprească.

După ce le-au stropit cu gaze lacrimogene pe cele două sexagenare și pe șoferul lor, ei au jefuit “tot ce se afla în mașină: bijuterii, haine, bagaje… un prejudiciu în valoare de cel puțin cinci milioane de euro”, potrivit uneia dintre sursele citate.

Brigada de Reprimare a Banditismului (BRB) din Paris a fost sesizată cu ancheta.

Porțiunea respectivă de drum care deservește aeroporturile Roissy-Charles-de-Gaulle și Bourget este adesea scena unor jafuri de mașini, vizând automobile de lux în ambuteiaje sau străini despre care se crede că ar transporta sume importante de bani în numerar.

În octombrie, un taxi la bordul căruia se afla Philippe Ginestet, președintele-director general al magazinului de solduri Gifi, a fost atacat la ieșirea de pe aeroportul de la Bourget de trei bărbați care i-au furat bagajele, un prejudiciu estimat la aproximativ 100.000 de euro.

Tunelul din Landy, poarta de intrare în nordul capitalei dintre La Porte de la Chapelle și Stade de France, este deosebit de supraveheată la ore de vârf.

În aprilie 2015, o colecționară de artă coreeană a fost jefuită de bijuterii în valoare de patru milioane de euro, după ce trei persoane, înarmate cu un silex, au spart geamul taxiului în care se afla.

La începutul lui noiembrie, Manuel Valls a anunțat o serie de măsuri și o anvelopă în valoare de câteva zeci de milioane de euro în vederea apărării turismului, un sector afectat de atentatele teroriste și jafuri ca cel care a vizat-o pe celebra Kim Kardashian, comis în capitală.

Cea mai mare parte (15 milioane de euro) este alocată securității turiștilor, în special în regiunea pariziană.

În mod concret, este prevăzută echiparea mai multor zone turistice cu camere de supraveghere, în special în sectoarele afectate de jafuri, ca tunelul Landy sau hoteluri de la periferia pariziană.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/doua-femei-din-qatar-jefuite-de-cinci-milioane-de-euro-in-paris-32233.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/doua-femei-din-qatar-jefuite-de-cinci-milioane-de-euro-in-paris-32233-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv