loading…

DIICOT face verificări privind aspectele semnalate de publicația “The Sun”, care a scris că jucăriile-surpriză din interiorul ouălor Kinder ar fi fost asamblate de membrii unor familii sărace din nordul României pe sume derizorii, au declarat pentru Mediafax reprezentanți ai DIICOT.

“DIICOT face verificări în ceea ce privește faptele relatate de publicația «The Sun». Nu e o autosesizare, nu a fost întocmit încă un dosar”, au declarat , pentru Mediafax, reprezentanți ai DIICOT central.

“Urmare a reportajului difuzat de către publicația britanică The Sun și preluat de către mass-media din România, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism efectueză verificări privind aspectele semnalate în materialul de presă”, se arată și în comunicatul de presă al DIICOT, publicat, în această seară, pe site-ul instituției.

Timea Jurj, femeia din Carei despre care tabloidul britanic “The Sun” susținea că își folosește copiii minori pentru a asambla ouă Kinder, a negat acuzațiile și a declarat că nimic din ce s-a scris nu este adevărat, totul fiind o înscenare. Timea Jurj a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că ziariștii britanici i-au spus că vor să promoveze ouăle Kinder, pentru că în Anglia sunt foarte scumpe, și vor să se vadă cum se fac acestea, de la început până la sfârșit, iar femeia a căzut în capcana lor.

“Nu e nimic adevărat din ce au scris cei de la ziarul din Anglia. A fost o înscenare, ziariștii respectivi i-au pus pe copii să stea cum vor ei, le-au zis să facă o poză și cu mine. Și din poză se vede cum copiii zâmbesc și că stau la o poză. Nici vorbă să fi lucrat și ei la asamblat ouăle Kinder sau că eu i-aș fi exploatat. Ziariștii din Anglia mi-au spus că vor să promoveze ouăle Kinder pentru că în Anglia sunt foarte scumpe și vor să se vadă cum se fac acestea, de la început până la sfârșit. Am căzut în capcana lor. Și pentru că avem copii minori au venit aceste acuzații, și nu au mers la alte familii care nu au copii și fac același lucru, pentru că nu i-a interesat”, a spus Jurj.

Aceasta a spus că doar ea singură asamblează ouă Kinder acasă, iar jurnaliștii britanici au fost aduși la ea acasă de un taximetrist din Carei.

“Nu știu ce demersuri să fac acum împotriva celor de ziar, vreau doar ca viața mea să revină la normal. Sper ca ziariștii din Anglia să primească de la Dumnezeu ce merită pentru ce mi-au făcut”, a mai spus Timea Jurj.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/diicot-verifica-aspectele-semnalate-de-the-sun-privind-jucariile-asamblate-de-copii-romani-32243.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/diicot-verifica-aspectele-semnalate-de-the-sun-privind-jucariile-asamblate-de-copii-romani-32243-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv