Autor:
Cristina Vladu
| marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 8 Vizualizari

<!–

–>

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare şi Inspectoratul Teritorial de Muncă fac anchete în cazul familiei care şi-ar folosi copiii pentru a asambla jucării din ouă Kinder şi a celor două firme care i-ar plăti pe părinţii acestora, în urma articolului publicat în cotidianul britanic The Sun.

Directorul general al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, Mariana Dragoş, a declarat că instituţia s-a autosesizat astăzi, în urma articolului publicat în cotidianul The Sun, pentru a vedea dacă faptele prezentate sunt reale, dacă acei copiii au fost supuşi la diverse forme de abuz şi le-au fost periclitate dreptul la viaţă şi la educaţie.

Mariana Dragoş a precizat că în analiză vor fi implicate şi alte instituţii abilitate, respectiv autorităţile locale, poliţia, Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Directorul DGASPC Satu Mare a arătat că în situaţia în care părinţii, care sunt responsabili pentru creşterea şi îngrijirea copiilor, i-au supus unui abuz fizic sau emoţional, vor fi luate măsurile care se impun, pentru interesul superior al copilului. Se întocmi un raport din care să reiasă dacă este vorba de un abuz şi de o formă de exploatare prin muncă, raport care ar putea fi gata într-o săptămână.

Tag-uri:
autosesizat, ouă Kinder, Satu Mare

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DGASPC Satu Mare s-a autosesizat în urma articolului publicat în cotidianul The Sun.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/oua-kinder-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/oua-kinder-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Cristina Vladu | marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 8 Vizualizari <!-- --> Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia...

Preluat de la EVZ