loading…

Cazul fiului unui fost ofițer SRI care a fost ucis la Iași pe 11 noiembrie rămâne un mister. Tânărul a fost găsit mort în apartamentul familiei, după ce fusese înjunghiat în zona omoplatului cu un cuțit împlântat atât de adânc, încât i-a ieșit prin piept.

Criminaliștii nu au găsit amprente concludente pe arma cri­mei, astfel că identificarea ucigașului pare destul de îndepărtată.

Cazul este anchetat de un specialist al Poliției Române care a studiat la FBI, asta după ce au apărut ipoteze că ar fi fost un asasinat la comandă. Peste 100 de persoane au fost audiate până în prezent, scrie romaniatv.net

Rezultate vitale pentru cursul anchetei urmează să ajungă la Iași abia săptămâna viitoare. Anchetatorii speră că experții de la București să găsească un profil genetic pe arma crimei și să ajungă astfel la făptaș. În plus, încă nu au fost expertizate telefonul și calculatorul lui Sabin. Peste 100 de persoane au fost audiate până acum în acest dosar, însă fără folos. A fost adus la Iași inclusiv un specialist “profiler” școlit la FBI.

Misterul crimei din Alexandru se adân­cește pe zi ce trece, iar oamenii legii par a fi tot mai neputincioși în a descoperi cine este autorul omorului care a șocat comunitatea ieșeană. De la momentul crimei și până în prezent, polițiștii și procurorii au audiat peste 100 de persoane care l-au cunoscut pe Sabin, de la vecini de scară, rude, colegi de școală, profesori, până la persoane cu care acesta a fost implicat, în trecut, în diverse proiecte. Mai multe piste au fost conturate de anchetatori, însă, până ieri, niciuna nu avea în spate îndeajuns de multe argumente și probe pentru ca asasi­nul să poată fi devoalat.

O probă vitală urmează a ajunge în po­se­sia anchetatorilor cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, au precizat surse ju­diciare pentru Ziarul de Iași. Oamenii legii au trimis la București, la Institutul Na­țional de Expertize Criminalistice, cu­țitul ridicat din locuința în care a fost ucis Sabin Șerban (18 ani), cel folosit, de altfel, de criminal pentru a-l ucide pe adolescent. Oamenii legii speră ca, în urma unei expertize bio-criminalistice, să fie identificat un profil genetic care să îi ducă astfel la criminal. În cazul în care experții nu vor găsi urme genetice relevante, ancheta urmează să se desfășoare cu mare dificultate, șansele ca autorul să fie prins urmând a scădea considerabil.

În zilele următoare, oamenii legii vor analiza și calculatorul și telefonul lui Sabin Șerban, în speranța că vor găsi informații care să-i ajute să se apropie de soluționarea cazului. Perchezițiile vor putea avea loc abia după ce un judecător de drepturi și libertăți va emite o autorizație, lucru ce este însă o formalitate.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/detalii-noi-in-cazul-fiului-ofiterului-sri-ucis-la-iasi-peste-100-de-persoane-au-fost-audiate-pana-in-prezent-32209.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/detalii-noi-in-cazul-fiului-ofiterului-sri-ucis-la-iasi-peste-100-de-persoane-au-fost-audiate-pana-in-prezent-32209-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv