Autor:
Matei Năstase
| marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

<!–

–>

Guvernul bolivian a declarat luni “starea de urgenţă la nivel naţional” în faţa celei mai severe secete înregistrate în ultimii 25 de ani, care a provocat întreruperi ale furnizării de apă în şapte dintre principalele zece oraşe ale ţării, relatează AFP.

Acest deficit de apă a stârnit deja proteste pe străzile capitalei La Paz, iar în oraşul Potosi (sud-vest), conflictele riscă să se transforme în confruntări între agricultorii care folosesc apă pentru irigarea culturilor agricole şi mineri.

“Am aprobat în Consiliul de Miniştri un ‘decret’ care declară ‘starea de urgenţă la nivel naţional’, ca urmare a secetei şi a deficitului de apă în diferite zone ale ţării”, a declarat presedintele Evo Morales la sfârşitul unei întâlniri la sediul preşedinţiei.

Decretul va permite “mobilizarea de resurse economice pentru a satisface dreptul oamenilor de a avea acces la apă”, a declarat Morales, explicând că 2016 a fost “cel mai cald din ultimii 100 ani”.

Confruntată cu deficitul de apă, compania publică de distribuţie a apei EPSAS a anunţat că întreruperile de apă s-ar putea intensifica în La Paz, unde aproape jumătate din populaţia de aproximativ 800.000 de locuitori este afectată de peste două săptămâni şi unde apa trebuie distribuită doar trei ore pe zi.

Tag-uri:
seceta, resursa economice, epsas, deficit, tara, apa, bolivia

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deși suntem în TOIUL IERNII, SECETA A LOVIT din plin. Autoritățile sunt NEPUTINCIOASE în fața DEZASTRULUI NATURAL.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/seceta-extrema-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/seceta-extrema-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Autor: Matei Năstase | marţi, 22 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari <!-- --> Guvernul bolivian a declarat luni 'starea de...

Preluat de la EVZ