loading…

Codul Muncii ar putea fi modificat în perioada următoare, iar angajații din unele domenii ar putea lucra mai multe ore suplimentare decât permite legea în prezent, iar acestea ar urma să fie plătite.

În plus, acest lucru poate fi trecut și în contractul de muncă. Proiectul este negociat de angajatori și sindicate, iar patronatele spun că modificarea legii ar duce la recunoașterea oficială a orelor lucrate în plus.

În prezent, Codul Muncii prevede ca un angajat să stea la muncă conform programului normal, opt ore pe zi, iar asta înseamnă 40 de ore pe săptămână. Poate lucra suplimentar cel mult 8 ore pe săptămână, iar media pe 4 luni trebuie să rămână de 48 ore suplimentare săptămânal.

Codul Muncii ar urma să fie modificat. Astfel, media ar putea fi extinsă de la 4 la cel mult 6 luni, iar în cazuri excepționale, media extinsă la un an. De asemenea, dă posibilitate angajatorului să treacă în contractul de muncă această prevedere, potrivit profit.ro

Patronatele și sindicatele au negociat și o listă de domenii în care se pot aplica aceste modificări. Este vorba despre domenii în care și în prezent se stă peste program, precum: activități la distanță, securitate și supraveghere: gardieni, paznici, servicii medicale continue: medici rezidenți, medici stagiari, regimul penitenciar, lucrătorii din docuri și aeroporturi, servicii de presă, radio, televiziune, producție cinematografică, servicii de poștă și telecomunicații, ambulanță, servicii de pompieri și protecție civilă, producția, transportul și distribuția de gaze, apă și electricitate, cercetări și dezvoltare, activitate continuă (motive tehnice), transport de călători în oraș, transport feroviar.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/codul-muncii-ar-putea-fi-modificat-mai-multe-ore-suplimentare-dar-platite-32219.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/codul-muncii-ar-putea-fi-modificat-mai-multe-ore-suplimentare-dar-platite-32219-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv