loading…

Autoritățile belgiene au modificat protocolul de securitate la aeroportul din Bruxelles, ca urmare a atacurilor teroriste din martie, în care au murit 16 persoane. Au folosit drept model sistemul pus în practică la aeroportul Ben Gurion din Israel, considerat drept cel mai bine păzit din lume, transmite Reuters.

Vicepremierul belgian Jan Jambon, care este și ministrul Securității Naționale, a efectuat în această vară o vizită în Israel tocmai pentru a se informa cu privire la sistemele de securitate de pe aeroportul situat în apropiere de Tel Aviv.

Ca să aibă acces în oricare dintre terminalurile de la Ben Gurion, mașinile trebuie să treacă de un filtru de securitate.

Camere de supraveghere înregistrează plăcuțele de înmatriculare, iar militarii amplasați la punctul de control identifică persoanele al căror comportament pare suspect. Monitorizarea celor care trec de punctul de control continuă până ajung la terminal.

Ministrul belgian s-a declarat impresionat în special de faptul că multe dintre măsurile de securitate nu le provoacă nici cel mai mic disconfort pasagerilor. “Acolo, măsurile de securitate există, dar nu sunt mereu vizibile”, a spus Jan Jambon.

În cursul acestei luni, corturile amplasate temporar lângă aeroportul din Bruxelles și folosite pentru controlarea pasagerilor au fost demontate. Agenți de poliție special pregătiți în psihologie comportamentală păzesc intrările și urmăresc orice indiciu de comportament suspect în rândul pasagerilor.

“Nu căutăm un profil special în funcție de vârstă, culoarea pielii sau gen, ci doar un anumit tip de comportament”, a mai spus Jambon în cadrul unei conferințe de presă privind securitatea aeroporturilor din Europa.

Tehnologia de recunoaștere facială este un element important în cadrul noului sistem. Numărul camerelor de supraveghere din aeroport a sporit cu 25%, ajungând, astfel, la 1.250, cu tot cu cele care scanează plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor ce intră în perimetrul aeroportului.

“Cu timpul, vom instala puncte de intrare pe drumurile de acces către aeroport și vom permite accesul mașinilor doar după scanarea numerelor de înmatriculare”, a spus vicepremierul belgian. El a adăugat că măsurile ce vor intra în vigoare pe aeroportul din Bruxelles vor fi, ulterior, extinse la toate aeroporturile din Belgia.

Conducerea aeroportului ia în calcul și alte măsuri, cum ar fi înlocuirea geamurilor de pe fațadă cu unele care să absoarbă mai eficient impactul în cazul producerii unei explozii sau controlarea prin sondaj a unora dintre bagajele care urmează să ajungă la cală.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/belgia-sporeste-masurile-de-securitate-la-aeroporturi-pe-model-israelian-32240.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/belgia-sporeste-masurile-de-securitate-la-aeroporturi-pe-model-israelian-32240-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv