Autor:
Carmen Vintilă
| luni, 21 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 146 Vizualizari

<!–

–>

Un raport al Corpului de control al prim-ministrului la Secretariatul de stat pentru revoluţionari arată că baza de date informatizată a instituţiei nu mai este funcţională. De asemenea, au fost identificate cazuri în care au beneficiat de drepturi cuvenite revoluţionarilor persoane care aveau doar cinci ani în 1989. Controlul s-a desfăşurat în intervalul 2012 – 2016.

“Din datele transmise de către Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari, a rezultat că, deşi la nivelul instituţiei a fost realizată o bază de date informatizate, cu ajutorul programului software achiziţionat în acest scop, aceasta nu este utilizată, cauza fiind imposibilitatea de actualizare a programului şi, astfel, baza de date nu mai este funcţională. În anul 2015, CCPM a efectuat verificări la Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari, în urma cărora, (…) a semnalat unele ‘Erori în baza de date (în format electronic) cuprinzând beneficiarii Legii nr. 341/2004, constând în: înregistrările din baza de date cuprinzând beneficiarii Legii nr 341/2004 (…) pentru unele dosare sunt eronate, (…) în fapt persoanele având un alt cod numeric personal decât cel înscris în evidenţă; existenţa unor situaţii precum deţinerea unui certificat de revoluţionar de către o persoană care la data desfăşurării Revoluţiei avea vârsta de 5 ani; schimbarea calităţii de luptător rănit în erou martir în cazul unei persoane decedate după 15 ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, din cauze care nu au avut legătura cu aceasta”, se arată în sinteza activităţii de control publicată pe site-ul Corpului de control al premierului. 

Totodată, se precizează că în trei dosare au fost identificate documente care “prezintă indicii de contrafacere a scrisului”. 

În document se mai arată că în anul 2013 Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari a distribuit beneficiarilor Legii recunoştinţei “un număr de 20.850 de cartele magnetice de călătorie gratuită cu metroul, cu 13.114 cartele magnetice mai mult decât numărul beneficiarilor care domiciliau în Bucureşti şi judeţul Ilfov – număr total de 7.736 persoane”. 

“Au fost identificate, de asemenea, o serie de nereguli: situaţia a trei persoane care au utilizat, în vederea obţinerii calităţii de luptător remarcat prin fapte deosebite, adeverinţe care nu au fost emise de fapt de către Centrul Militar Zonal Constanţa, existând indicii că aceştia au beneficiat, pe nedrept, de indemnizaţiile acordate în baza Legii nr. 341/2004; existenţa unor persoane care, deşi la data desfăşurării Revoluţiei române aveau vârsta cuprinsă între cinci şi 12 ani, deţin certificate de luptător pentru victoria Revoluţiei române; dobândirea calităţii de luptător pentru victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 de către o persoană care nu a făcut dovada rănirii sale în luptele pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989”, se mai susţine în documentul Corpului de control. 
 

Tag-uri:
Revolutie, premier, drepturi, luptatori, certificate

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Situaţie ULUITOARE. Români care aveau 5 ani la Revoluţia din ’89 au devenit REVOLUŢIONARI CU ACTE şi au BENEFICIAT de toate beneficiile aferente .

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/revolutionari-protest9-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/revolutionari-protest9-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGuvern
Autor: Carmen Vintilă | luni, 21 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 146 Vizualizari <!-- --> Un raport al Corpului de control...

Preluat de la EVZ