Autor:
Antonia Hendrik
| luni, 21 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 43 Vizualizari

<!–

–>

Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, confirmă ipoteza că în centrele speciale din România se face trafic de copii.

Ministerul Muncii, în colaborare cu DIICOT și Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție au realizat numeroase controale. Acestea s-au desfășurat pe tot parcursul anului. 129 de orfelinate au fost luate la puricat. 

Traficul de copii este o realitate dureroasă

“Am stabilit un protocol instituţional cu DIICOT, ANPDCA, Corpul de control ANPIS, care este cu partea de protecţie socială, dar şi cu Agenţia de Combatere a Traficului de Persoane. Am făcut următoarea convenţie. În locurile unde există suspiciuni de lucruri care sunt din domeniul penal să existe o informare reciprocă. Evident, e vorba și de o preemţiune a controalelor tematice specifice ale instituţiilor de stat care se ocupă cu aşa ceva”, a declarat Dragoş Pîslaru, citat de bugetul.ro.

“Au fost efectuate o serie de controale în toată ţara. Discutăm de 132 de activităţi de control care au fost pe partea administrativă. Este vorba de 129 de centre în care se ofereau servicii atât în zona publică, cât şi în cea privată

Şi, ceea ce vă pot spune este că avem o serie întreagă de cazuri care sunt instrumentate în instanţă. Sunt o serie întreagă de cazuri care se investighează şi o serie întreagă de alte proceduri care au dus la îmbunătăţirea serviciilor”, a mai spus Pîslaru, conform News.ro.

În anul 2015, 316 copii din România au fost traficați, conform Serviciului de Monitorizare, Evaluare și Coordonare Victime din cadrul ANITP.

Tag-uri:
trafic de copii, DIICOT, ANPDCA, Agenţia de Combatere a Traficului de Persoane, Dragoş Pîslaru, , ministrul Muncii

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raport șocant: Suspiciuni de trafic de copii în România, după analizarea mai multor centre.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/raport-socant-suspiciuni-de-trafic-de-copii-in-romania-dupa-analizarea-mai-multor-centre-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/raport-socant-suspiciuni-de-trafic-de-copii-in-romania-dupa-analizarea-mai-multor-centre-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Antonia Hendrik | luni, 21 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 43 Vizualizari <!-- --> Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, confirmă ipoteza că...

Preluat de la EVZ