loading…

Țări membre NATO au fost supuse presiunilor Statelor Unite pentru a accepta sisteme antibalistice, acuză președintele Rusiei, Vladimir Putin, avertizând cu măsuri simetrice și apreciind că Alianța Nord-Atlantică creează amenințări externe pentru a impune reguli țărilor membre.

“Nu înțeleg logica partenerilor noștri. Uneori pare că încearcă să instituie disciplina în Alianța Nord-Atlantică, pentru a obliga țările membre să se conformeze. De aceea, au nevoie de un inamic extern”, a declarat Vladimir Putin, citat de agenția Tass.

“În pofida tuturor îngrijorărilor stârnite de Iran, se pare că această țară nu se ridică la nivelul rolului de inamic extern”, a adăugat Putin, exprimând îngrijorare privind extinderea Alianței Nord-Atlantice.

“Atunci când o țară aderă la NATO, îi este imposibil să opună rezistență unui lider NATO precum Statele Unite, care ar putea impune găzduirea unor sisteme de genul celui antirachetă, a unor noi baze militare sau a unor sisteme de atac”, a continuat Putin.

“Iar Rusia ce ar trebui să facă!? Suntem forțați să luăm contramăsuri, adică să îndreptăm sistemele noastre de rachete spre instalațiile pe care le considerăm amenințări. Situația devine tensionată”, a atras atenția liderul rus.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a avertizat că Rusia va trebui să neutralizeze toate amenințările la adresa securității, inclusiv cele generate de sistemul antirachetă al NATO.

“Sarcina noastră este a neutraliza eficient toate amenințările militare la adresa securității Rusiei. Inclusiv cele asociate sistemului de apărare antirachetă, implementării conceptului atacurilor strategice globale și războaielor informaționale”, a declarat Vladimir Putin vineri după întrevederi cu oficiali din cadrul industriei apărării.

Rusia își respectă toate obligațiile internaționale în privința sistemelor militare avansate, a adăugat Putin: “Noi respectăm toate obligațiile internaționale. (…) Vom continua să facem tot posibilul pentru menținerea echilibrului strategic”.

Liderul rus a notat că unele țări nu respectă obligațiile internaționale, spre exemplu în domeniul apărării antirachetă, obiectivul fiind obținerea supremației strategice.

“Considerăm că tentativele de modificare a balanței strategice sunt extrem de periculoase”, a subliniat Putin.

Administrația Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori inițiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România și Polonia, precum și montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud.

Washingtonul și NATO susțin că instalațiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea amenințărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează amenințarea nord-coreeană. Relațiile dintre Rusia și Occident sunt grav afectate de crizele din Ucraina și Siria.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/putin-tari-nato-supuse-presiunilor-sua-pentru-a-gazdui-sisteme-antiracheta-rusia-va-riposta-32167.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/putin-tari-nato-supuse-presiunilor-sua-pentru-a-gazdui-sisteme-antiracheta-rusia-va-riposta-32167-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv