loading…

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat, astăzi, că au fost controlate peste 130 de centre de plasament la nivel național, în special acelea unde exista suspiciunea că minorii sunt exploatați sexual, iar cei care conduceau aceste centre erau deja trimiși în judecată.

“Am stabilit un protocol instituțional cu DIICOT, ANPDCA, corpul de control al ministerului, ANPIS și cu Agenția de Combatere a Traficului de Persoane și am făcut convenția ca în locurile unde există suspiciuni în domeniul penal să existe o informare reciprocă și o preemțiune a controalelor tematice specifice. Au fost efectuate controale la 132 de instituții care ofereau servicii de ocrotire a minorilor și pot să vă spun că au fost o serie de cazuri care sunt imstrumentate în instanță, o serie întreagă de cazuri care se investighează și au fost o serie de alte proceduri care au dus la îmbunătățirea serviciilor”, a declarat ministrul Muncii.

Dragoș Pîslaru a mai spus că nu poate da momentan un număr exact al celor inculpați și nici nu poate spune concret în câte cazuri s-au confirmat suspiciunile de exploatare sexuală a minorilor aflați în centre de plasament.

Conform statisticilor, în anul 2015, 316 minori din România au căzut victime ale traficului de persoane, dintr-un total de 880 de persoane abuzate. 276 dintre cei 316 minori sunt fete, iar 40 sunt băieți. Cei mai mulți, 280, sunt adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani. Cei mai mulți, 142, au fost exploatați în spații închise, private, unde autoritățile au acces dificil, iar 116 dintre ei au fost găsiți în locuințe, 11 în cluburi și 12 în hotelurile din România.

În prima jumătate a anului 2016, din totalul de 410 victime ale traficului de persoane identificate, mai mult de jumătate, 208, sunt minori. Dintre aceștia, 182 sunt fete, iar 26 sunt băieți. Dintre copiii traficați, 149 au fost exploatați sexual.

La nivel mondial, statisticile arată că între 10% și 20% dintre copii sunt abuzați sexual. În fiecare an, aproape două milioane de minori cad victime ale exploatării sexuale, iar o parte dintre abuzatori sunt turiști sau călători. Cei mai mulți dintre acești copii ajung victime ale sclaviei sexuale, iar pe internet ajung milioane de fotografii și filmulețe cu cei mici. Astfel, exploatarea sexuală rămâne principalul scop al traficului de persoane.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ministrul-muncii-am-avut-un-numar-semnificativ-de-suspiciuni-de-trafic-de-minori-in-orfelinate-32166.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ministrul-muncii-am-avut-un-numar-semnificativ-de-suspiciuni-de-trafic-de-minori-in-orfelinate-32166-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv