Autor:
Felix Mihai Badea
| luni, 21 noiembrie 2016 | 4 Comentarii
| 3860 Vizualizari

<!–

–>

Laura Codruța Kovesi

Persoane din anturajul Laura Codruța Kovesi au legătură cu firme care sunt anchetate de către DNA, însă dosarele sunt în rem și nimeni nu s-ar ocupa de ele, deși se află pe masa procurorilor de câțiva ani. Două dintre cazuri sunt: “RCS RDS – Dumitru Dragomir” și Transgaz.

Dosarul privind posibile fapte de coruptie comise la compania Transgaz, companie unde director la Direcția Tehnologia Informatiei și Comunicare a fost Sergiu Lascu, fratele Laurei Kovesi, și care a fost condusă de Florin Muntean, personaj despre care senatorul Valer Marian a dezvăluit ca ar fi prieten cu tatăl șefei DNA, fostul procuror Ioan Lascu. Dosarul Transgaz se află la DNA din 2014, în rem. 

Al doilea dosar care este cu semnul întrebării este cel cunoscut sub numele de “RCS RDS – Dumitru Dragomir”, care privea un contract între o firmă a fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, și compania RCS/RDS, unde coordonator de marketing și PR este Florin Nemeș, cunoscut din reclamele Digi Mobil, despre care Revista Catavencii a scris că ar fi iubitul Laurei Kovesi. 

Spălare de bani și evaziune fiscală

În 31 mai 2013, DNA a primit o sesizare din partea Garzii Financiare făcută pe numele lui Florin Bogdan Bădiță, administrator la societatea SC Bodu SRL a lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dumitru Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal și administratorul societății în cauză,  si Ioan Bendei, administrator al SC RCS/RDS SA. Sesizarea privea posibile fapte de evaziune fiscală, spălare de bani și folosirea cu rea credință a bunurilor sau creditului de care se bucura firma. Garda Financiară a făcut referire la un contract în valoare de 1,7 milioane euro, majorat ulterior pana la peste 3 milioane euro, incheiat intre firma lui Dumitru Dragomir și RCS RDS privind promovarea companiei de cablu într-un local deținut de fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Sesizarea făcută de către Garda Financiară către DNA o puteți citi aici.  În acest context, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2 milioane de lei. În 3 iunie 2013, sesizarea a ajuns la Secția I DNA de combatere a infracțiunilor de corupție, pe atunci condusă de Lucian Papici, după care a fost trimisă, pe 5 iunie 2013, la Secția a II-a din DNA de combatere a infracțiunilor conexe celor de coruptie, secție condusă atunci de procurorul Doru Tulus.  Dosarul a fost transferat, ulterior, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. După toate astea, în prezent, dosarul ”RCS RDS-Dumitru Dragomir” se află la Serviciul de Investigare la Poliția Capitalei, secția Criminalității Economice, unde se efectuează doar acte de urmarire penală cu privire la faptă (in rem), nu față de vreo persoană, scrie Lumeajustitiei.ro. 

„Urmare a cererii dvs. prin care solicitați comunicarea stadiului dosarului nr. 163/P/2013 privind pe BOGDAN FLORIN BADITA, DUMITRU BOGDAN DRAGOMIR, DUMITRU DRAGOMIR și IOAN BENDEI, vă comunicăm faptul că în prezent se efectuează în această cauză acte de urmărire penală (în faza în rem), dosarul aflandu-se la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. La acest moment nu a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de vreo persoană.”

Tag-uri:
laura codruta kovesi, kovesi, DNA, rude kovesi, transgaz, mitica dragomir, garda financiara, RCS/RDS

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laura Codruța Kovesi își protejează rudele implicate în dosare penale? Cum au ajuns fostul soț și fratele șefei DNA în atenția procurorilor anticorupție.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/kovesi-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/kovesi-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Felix Mihai Badea | luni, 21 noiembrie 2016 | 4 Comentarii | 3860 Vizualizari <!-- --> Laura Codruța Kovesi Persoane din anturajul Laura...

Preluat de la EVZ