loading…

Alianța Nord-Atlantică va consolida prezența militară în regiunea Mării Negre, prin brigada multinațională din România și prin măsuri aeriene și navale, scopul fiind contracararea acțiunilor agresive ale Rusiei, afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

“NATO va lua măsuri de consolidare a prezenței în regiunea Mării Negre. Va exista o brigadă multinațională coordonată de România. Și elaborăm măsuri suplimentare la nivel aerian și maritim”, a declarat Jens Stoltenberg, astăzi, cu ocazia Sesiunii plenare a Adunării Parlamentare NATO, aflată în curs la Istanbul (Turcia), notează Mediafax.

Deciziile de suplimentare a prezenței militare în țările baltice, în Polonia și în regiunea Mării Negre “transmit un mesaj clar: Alianța Nord-Atlantică este unită. Suntem împreună. Un atac împotriva unui aliat va fi considerat un atac împotriva tuturor”, a adăugat Stoltenberg, conform stenogramei discursului prezentată pe site-ul NATO.

“Toate acțiunile Alianței Nord-Atlantice sunt defensive, proporționate și în conformitate deplină cu angajamentele internaționale. Înainte de acțiunile agresive ale Rusiei în Ucraina, NATO nu avea planuri de a trimite trupe în partea de est a Alianței. Scopul NATO este a preveni un conflict, nu a provoca unul”, a subliniat Stoltenberg.

Alianța Nord-Atlantică a aprobat, la summitul din iulie, un plan de consolidare a prezenței militare în Europa de Est, prin desfășurarea a mii de militari în România, Polonia și în țările baltice.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/jens-stoltenberg-nato-va-consolida-prezenta-militara-in-zona-marii-negre-32169.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/jens-stoltenberg-nato-va-consolida-prezenta-militara-in-zona-marii-negre-32169-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv