Autor:
Andrei Vişan
| luni, 21 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 53 Vizualizari

<!–

–>

El este Jack Spintecătorul

Cercetătorii britanici reușeau în urmă cu zece ani o nouă mare victorie, făcând portretul robot al vestitului asasin anonim din secolul al XIX-lea, Jack Spintecătorul.

Ei au dat asigurări că portretul este “extrem de aproape de realitate”.

Jack Spintecătorul, a reușit să nu fie prins de Poliție în anii 1880.  Era căutat pentru că a ucis și mutilat cel puțin cinci prostituate din Londra.

Echipa de la Scotland Yard l-a descris pe criminalul în serie ca arătând “înspaimântător de normal”, dar era capabil de acte de cruzime inimaginabile.

Unul dintre directorii departamentului de criminalistică a Scotland Yard, Laura Richards, care i-a studiat și pe criminalii în serie Fred West și Ian Huntley, a decis să redeschidă faimosul dosar, ajutându-se de tehnici moderne de investigație. Ea a apelat la o echipa de experți, inclusiv un geograf, patologi și istorici pentru a afla dacă poate rezolva cazul vechi de peste un secol.

Rezultatul: cel mai fidel portret robot din punct de vedere fizic și psihologic care a fost întocmit vreodată.

Laura Richards afirma că Jack Spintecatorul avea între 25 și 35 de ani, o constituție robustă, în jur de 1,68 m înalțime. “Pentru prima dată, am putut înțelege ce fel de persoană era acest criminal. Putem acum să estimăm cam în ce zonă locuia, cam pe ce stradă chiar, cum arăta și, mai mult decât atât, putem ști cum a reușit să scape de justiție”.

Șeful Poliției Metropolitane, John Grieve, credea, în 2006,  că asasinul ar fi fost prins dacă informațiile ar fi fost descoperite la vremea respectivă: “am ajuns cel mai departe cu informațiile de când a apărut acest criminal. Atunci, ar fi fost suficiente aceste date ca polițiștii să înceapă să bată pe la uși și să întrebe de el… sigur l-ar fi prins”.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
Jack Spintecătorul, Scotland Yard, Laura Richards, Fred West, Ian Huntley, John Grieve, Marii Britanii, Lewis Carroll, Albert Victor, criminal, asasin, prostituate

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jack SPINTECĂTORUL are PORTRET-ROBOT de 10 ani, însă tot nu a fost PRINS.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/jack-spintecatorul-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/jack-spintecatorul-465x390-278x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Andrei Vişan | luni, 21 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 53 Vizualizari <!-- --> El este Jack Spintecătorul Cercetătorii britanici reușeau în...

Preluat de la EVZ