Autor:
Matei Năstase
| luni, 21 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 14 Vizualizari

<!–

–>

Luni, 21 noiembrie, creștinii ortodocși vor lua parte la un moment spiritual de maximă importanță: săbătorirrea intrării în Biserică a Maicii Domnului, sărbătoare ce comemorează aducerea Fecioarei Maria la templu de către părinții ei, Sfinții Ioachim și Ana.

Potrivit Libertatea, sărbătoarea este cunoscută ca Ovidenie în tradiția românească, iar ziua aceasta este considerată a fi una magică. Există și superstiția că dacă pui la icoane un vas cu apă și aprinzi o lumânare, apa poate fi bună de leac pentru diverse afecțiuni.

Totodată, în această zi se aprind lumânări pentru copiii nebotezați, dar și pentru morți, pentru a avea cale luminată pe cealaltă lume. Oamenii mai pot împărți nuci, colaci și turte de mălai.

De dimineață, obiceiul spune că bătrânele trebuie să ia din livadă o creangă cu 7 prune, una cu mere și una cu 7 alune, pe care trebuie să le păstreze în cămăară. Despre toate acestea se crede că sunt bune de friguri în tot anul.

Tot azi se spune că animalele vorbesc și cerul se deschide.

Mai multe detalii despre această tradiție puteți afla pe libertatea.ro.

Tag-uri:
intrarea, maicii domnului, biserica, fecioara maria, sarbatoare, an, cer, deschide, apa, lumanare

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Intrarea Maicii Domnului în Biserică, una dintre cele mai mari sărbători. Ce nu ai voie să faci în această zi şi de ce trebuie să FOLOSEŞTI USTUROIUL în această zi.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/batrana-credincioasa-semnul-crucii-biserica-veche-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/batrana-credincioasa-semnul-crucii-biserica-veche-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Matei Năstase | luni, 21 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 14 Vizualizari <!-- --> Luni, 21 noiembrie, creștinii ortodocși vor lua...

Preluat de la EVZ