loading…

Un bărbat are degetele de la picior mutate la mână, după ce a fost supus unei operații de microchirurgie reconstructivă la spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.

Intervenția a durat opt ore și a fost una riscantă din cauza vârstei pacientului care are 70 de ani, potrivit Ziaruldeiași.ro.

Pensionarul și-a pierdut degetele de la mâna dreaptă, în urma unui accident, iar rănile erau atât de grave, încât medicii nu i-au mai putut reconstitui degetele.

”Pacientul a venit cu o strivire a degetelor lungi, cu imposibilitatea de a le replanta, și atunci s-a făcut un bont de mână. Astfel a rezultat o mână metacarpiană, și fiind vorba de mâna dreaptă, pacientul nu mai putea face nimic. Atunci a venit și m-a rugat dacă nu-i putem face și lui un transfer de două degete de la picior la mână. Ne-a spus: «Dacă nu încerc, nu o să-mi crească degetele la loc, dar dacă puneți două de la picior, poate iese operația și pot lucra din nou»”, a explicat profesorul Teodor Stamate, șeful Clinicii de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/interventie-chirugicala-miraculoasa-medicii-romani-i-au-mutat-unui-barbat-degetele-de-un-picior-la-o-mana-32158.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/interventie-chirugicala-miraculoasa-medicii-romani-i-au-mutat-unui-barbat-degetele-de-un-picior-la-o-mana-32158-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv