loading…

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a anunțat, astăzi, că de mai multe luni se lucrează la elaborarea unui program de sprijinire a tinerilor care au crescut în centre de plasament, astfel încât, pe o perioadă de doi ani, statul să suporte pentru aceștia costurile chiriei și întreținerii unei locuințe.

“Aici este vorba de a găsi o soluție, un pachet de soluții pentru tinerii care ies din sistemul instituționalizat. În prezent, statul are grijă de acești copii până la 18 ani, sau până la 26 de ani dacă merg la studii, apoi își ia mâna de pe acei copii și îi lasă într-o zonă lipsită de sprijin, fără pregătire pentru viața în societatea contemporană. De câteva luni lucrăm cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru că finanțarea va fi integral de acolo, la proiectul ,,Prima Cameră”. Este pentru prima oară când venim cu o abordare integrată, Programul Operațional de Capital Uman. Avem componenta de locuire, care înseamnă să suportăm cheltuielile cu plata chiriei și întreținerii, la nivelul pieței, pe o perioadă de doi ani. Pe lângă componenta de locuire avem componenta de educație și integrare «A doua șansă» și învățământul profesional dual. Și totodată asistență socială și sprijin pentru dezvoltarea deprinderilor pentru o viață independentă. Și, bineînțeles, asigurarea serviciilor de sănătate”, a declarat ministrul Muncii.

Dragoș Pîslaru a mai adăugat că a fost pregătită fișa de proiect, se adresează tinerilor care au ieșit din sistemul de îngrijire al statului, iar acest program va fi implementat în prima parte a anului viitor.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/guvernul-va-lansa-programul-prima-camera-pentru-copiii-institutionalizati-32171.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/guvernul-va-lansa-programul-prima-camera-pentru-copiii-institutionalizati-32171-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv