loading…

Brigada a 10-a Aviație va fi dislocată în Germania și va desfășura exerciții în regiunea Mării Negre, iar elemente ale Brigăzii a 10-a vor fi dislocate și pe teritoriul României, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Partenerul american, prin Biroul de cooperare al SUA la București (ODC), ne-a confirmat faptul că Brigada a 10-a Aviație va fi dislocată în Germania și va desfășura exerciții în regiunea Mării Negre și în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve”. De asemenea, elemente ale Brigăzii a 10-a vor fi dislocate și pe teritoriul României“, se arată într-un răspuns al Ministerului Apărării Naționale (MAPN) remis astăzi, scrie Mediafax.

Ministerul precizează că detalii privitoare la numărul, tipul de aparate de zbor și perioada pe timpul căreia vor fi operate în România nu pot fi puse la dispoziție, având în vedere că ele fac parte din categoria informațiilor clasificate.

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat, la începutul lunii octombrie, că are confirmarea că Germania va contribui cu ofițeri de stat major la brigada multinațională care se va forma în România.

E vorba de schimbul de companii pe care îl facem cu Polonia, o companie a noastră merge înspre grupul de luptă din Polonia. La rândul său, o companie din Polonia va intra în organica brigăzii multinaționale. Bulgaria a reconfirmat că va contribui cu până la 400 de militari, recent am avut confirmarea din partea Berlinului că Germania va contribui cu ofițeri de stat major la brigada multinațională. Adăugați aici, rămânând de definit exact modalitatea în care se va relaționa cu brigada sau cu operațiunile brigăzii multinaționale, unitatea ce va veni din partea SUA din cadrul brigăzii suplimentare pe care o dislocă începând cu anul viitor în Europa, rămâne de precizat modalitatea. Vă asigur că mai sunt și alte discuții cu aliați importanți pe care le-am angajat la modul foarte serios și a căror rezultate le vom anunța de îndată ce vor fi precizate și bine confirmate“, a declarat atunci ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/elemente-ale-brigazii-a-10-a-aviatie-din-sua-vor-fi-dislocate-pe-teritoriul-romaniei-32151.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/elemente-ale-brigazii-a-10-a-aviatie-din-sua-vor-fi-dislocate-pe-teritoriul-romaniei-32151-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv