loading…

DNA cere urmărirea penală a fostului șef al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu, în prezent deputat, pentru abuz în serviciu în dosarul “Microsoft”.

Cererea de urmărire penală pentru fostul ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, Eugen Bejinariu, în prezent deputat, a fost transmisă procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru ca aceasta să sesizeze Camera Deputaților, scrie Mediafax.

Acuzația pe care procurorii anticorupție i-o aduc lui Eugen Bejinariu este de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în perioada în care a deținut funcția ministerială.

“Bejinariu Eugen a exercitat următoarele activități: a inițiat și a susținut proiectele a două hotărâri de guvern (nr. 1473/11.12.2003 și nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a favoriza această firmă prin evitarea organizării unei licitații publice; a inițiat și susținut proiectul Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licențe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH și pentru produsele educaționale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat; a semnat contractul comercial de închiriere licențe Microsoft din data de 15.04.2004 și actul adițional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziția din sursă unică”, potrivit cererii Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii acuză că, în acest fel, s-a creat un prejudiciu total de aproape 67 de milioane de dolari.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/dna-cere-camerei-deputatilor-urmarirea-penala-a-lui-eugen-bejinariu-in-dosarul-microsoft-2-32165.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/dna-cere-camerei-deputatilor-urmarirea-penala-a-lui-eugen-bejinariu-in-dosarul-microsoft-2-32165-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv