loading…

Un specialist în calculatoare care scrie cărți și are un blog, dar care nu a avut niciodată un cont pe o rețea socială, este de părere că majoritatea oamenilor ar trebui să renunțe la conturile lor de pe rețelele de socializare pentru a avea succes în carieră, conform New York Times.

Specialistul, numit Call Newport, atrage atenția asupra problemelor care vin odată cu utilizarea rețelelor sociale, de la coroziunea vieții civice până la superficialitatea culturală, dar mai ales pentru că rețelele sociale pot afecta cariera utilizatorilor.

Mulți spun că rețele de socializare ar oferi acces la oportunități de carieră pe care altfel le-ar rata și le este teamă că fără cont pe o rețea de socializare ar deveni invizibili pe piața muncii, potrivit digi24.ro

Într-o economică capitalistă, piața recompensează lucrurile rare și de valoare. Rețelele sociale nu sunt, cu siguranță rare sau valoroase. Orice adolescent cu un smatphone poate inventa un hashtag sau poate redistribui un articol viral.

Succesul profesional este greu de obținut, însă nu e complicat. La baza realizărilor și îndeplinirilor, aproape fără excepție, necesită priceperea la a face ceva anume și aplicarea lui în lucrurile de care oamenii sunt interesați. Aceasta este o filozofie cel mai bine sumarizată de sfatul lui Steve Martin: „Fii atât de bun încât nu poți fi ignorat”. Dacă o persoană urmează acest îndemn, restul se va rezolva de la sine, indiferent de numărul de urmăritori pe Instagram.

Un răspuns comun la scepticismul manifestat de specialist pentru utilizarea rețelelor sociale este că ideea că folosirea acestor servicii „nu dăunează”, iar legat de specializarea fiecărei persoane pe un domeniu anume, mulți întreabă de ce să nu ne expunem și la oportunitățile și conexiunile generate de rețelele sociale. Call Newport are două obiecții la acest mod de gândire.

În primu rând, oportunitățile și conexiunile utile nu sunt așa rare precum spun susținătorii de rețele sociale. Expertul dă exemplu viața lui profesională în care nu i-au lipsit oportunitățile în cariera de scriitor, deși nu are cont de socializare. Alt argument este că la cei cu adevărat buni într-un domeniu, oportunitățile vor veni, fără ca ei să facă eforturi în această direcție.

O altă obiecție a specialistului este legată de ideea că rețelele sociale „nu fac rău”. El menționează că rețele sociale sunt construite pentru a crea dependență, lucru ce poate afecta eficiența în muncă, ne poate distrage atenția prin faptul că ne dorim să intrăm tot mai des online. Rețelele sociale sunt folosite de utilizatori foarte des, încă de la prima oră a dimineții pe tot parcursul zilei, iar la primul semn de plictiseală, utilizatorii intră online.

Odată ce conecțiunea pavloviană este solidificată, este greu să îndeplinim sarcini grele care necesită o concentrare continuă, iar creieul nostrul pur și simplu nu va tolera perioadele lungi de focusare fără a accesa rețelele sociale.

Rețelele sociale încearcă să ne transmită mesajul că „noi contăm” și astfel atenția noastră va fi direcționată într-o altă direcție decât cea a productivității.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/cum-influenteaza-retelele-de-socializare-dezvoltarea-profesionala-32142.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/cum-influenteaza-retelele-de-socializare-dezvoltarea-profesionala-32142-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv