Autor:
Andrei Vişan
| luni, 21 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 486 Vizualizari

<!–

–>

Sarkozy s-a retras din politică

În Franţa, doi foşti premieri au rămas în cursa pentru desemnarea candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale din aprilie, în vreme ce fostul preşedinte Nicolas Sarkozy a fost eliminat şi a anunţat că se retrage din viaţa politică.

Dreapta franceză a desfășurat duminică, cu cinci luni înaintea prezidențialelor, primul tur al alegerilor primare la care au participat trei favoriți: fostul președinte Nicolas Sarkozy și doi foști prim-miniștri, moderatul Alain Juppé, și liberalul Francois Fillon.

Cu o stângă fărămițată, învingătorul acestor alegeri primare are șanse mari să câștige scrutinul prezidențial din 2017, devansând extrema dreaptă, potrivit sondajelor.

În Franţa, doi foşti premieri au rămas în cursa pentru desemnarea candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale din aprilie, în vreme ce fostul preşedinte Nicolas Sarkozy a fost eliminat şi a anunţat că se retrage din viaţa politică.

Aproape 4 milioane de cetăţeni şi-au exprimat duminică, 20 noiembrie, opţiunea la alegerile primare ale dreptei franceze, organizate pentru prima dată.

Peste 44 la sută dintre ei l-au ales pe François Fillon, prim ministru în timpul preşedinţiei Sarkozy. El este favorit şi în runda decisivă care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, când se va confrunta cu Alain Juppé, prim ministru în anii 90, în timpul preşedinţiei lui Jacques Chirac.         

Francois Fillon, în vârstă de 62 de ani, catolic cu o imagine austeră, este văzut ca foarte conservator în chestiuni sociale şi foarte liberal în chestiuni economice.

Dacă va fi nominalizat, se preconizează că el se va confrunta cu şefa extremei drepte Marine Le Pen. Reprezentantul stângii, aflate în prezent la putere, are şanse mici să ajungă în turul doi al alegerilor prezidenţiale – arată sondajele. 

Tag-uri:
sarkozy, franta, alegeri, fillon, dreapa, le pen

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce a făcut SARKOZY după ce a luat BĂTAIE.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/10-foto-sarkozy-text-2-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/10-foto-sarkozy-text-2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Andrei Vişan | luni, 21 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 486 Vizualizari <!-- --> Sarkozy s-a retras din politică În Franţa, doi...

Preluat de la EVZ