Autor:
Teodora Cimpoi
| luni, 21 noiembrie 2016 | 7 Comentarii
| 1363 Vizualizari

<!–

–>

Energie

Energia este un sector cu mari interese financiare, cu grupuri de interese puternice și active, iar legislaţia este modificată uneori în mod conjuctural, fără transparenţa necesară, ceea ce are un impact chiar asupra securităţii naţionale. Asta se arată în Strategia Energetică 2016- 2030, pusă recent în dezbatere pe site-ul Ministerului Energiei.

De asemenea, Ministerul mai arată că bazinul Mării Negre a devenit, în ultimii ani, un mediu de risc politic mărit, iar evenimentele din vara anului 2016 din Turcia au efecte asupra mediului investițional din această țară, cu impact potențial asupra securității energetice europene.  

Interconectarea cu sistemele de transport de gaze din statele vecine, deşi necesară pentru asigurarea securităţii în aprovizionare, necesită investiții în capacități IT. Până acum, licitațiile pentru importul dinspre Ungaria și rezervările de capacitate asociate, dar și pentru capacitatea pe firul Isaccea-Negru Vodă I au avut loc pe platforme externe, se mai arată în proiectul de Strategie. 

O altă vulnerabilitate internă de securitate energetică este problema complexurilor energetice pe bază de lignit și huilă. EVZ vă prezintă, pe larg, aceste riscuri, aşa cum apar descrise în proiectul Strategiei Energetice a României. 

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
strategia energetica, ministerul energiei, termocentrale, marea neagra, ucraina, gaze, carbune, grupuri de interese, legislatie, mine

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anunţul ÎNGRIJORĂTOR făcut de Guvern. România se confruntă cu PROBLEME DE SECURITATE NAŢIONALĂ. Ce GRUPURI DE INTERESE ameninţă siguranţa naţională.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/energie_09_83a974a18d-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/energie_09_83a974a18d-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Teodora Cimpoi | luni, 21 noiembrie 2016 | 7 Comentarii | 1363 Vizualizari <!-- --> Energie Energia este un sector cu mari interese...

Preluat de la EVZ