loading…

Programele malware reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri online de securitate cibernetică pentru 42% dintre utilizatorii de internet, în timp ce aproape o treime dintre cei afectați nu știu cum a ajuns acest tip de virus pe dispozitivul lor, reiese din sondajul “Riscuri de securitate pentru utilizatorii individuali”, realizat de Kaspersky Lab și B2B International, dat publicității astăzi.

În acest context, 18% dintre respondenții la studiu declară că virusul a ajuns la ei printr-un e-mail sau printr-un alt mesaj din partea unei persoane pe care nu o cunosc, iar în cazul a 16% mesajul a venit din partea unei persoane pe care o cunosc, notează Agerpres.

Potrivit sursei citate, aproape jumătate dintre utilizatorii de internet (42%) s-au întâlnit cu malware online sau au fost vizați de acesta, iar 22% i-au căzut victime. Pe de altă parte, aproximativ o treime (29%) dintre respondenții care s-au confruntat cu programe malware nu au idee cum au ajuns acestea pe dispozitivul lor.

Utilizatorii de Internet se confruntă, din acest motiv, cu o serie de probleme, printre care: încetinirea funcționarii dispozitivului (24%), prezența reclamelor pop-up și nesolicitate (22%) și redirecționarea către site-uri suspecte (13%). În cazul a 7% dintre respondenți, dispozitivul lor nu a mai funcționat deloc din cauza unui virus.

Studiul Kaspersky Lab și B2B Internațional relevă că atunci când utilizatorii vizitează site-uri suspecte (42%) apare cel mai mare număr de infectări. Alte modalități de infectare sunt prin aplicațiile și programele false (22%) și stick-urile USB (20%).

Specialiștii în securitate cibernetică consideră că impactul asupra utilizatorilor nu este doar unul fizic, ci și financiar, o treime dintre aceștia (36%) afirmând că trebuie să cheltuiască bani pentru a rezolva o problema cauzată de un atac malware, suma medie fiind de 121 de dolari/incident.

Kaspersky Lab este o companie globală, fondată în 1997, ce protejează cu ajutorul produselor de securitate cibernetică peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum 270.000 de companii-client.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/42-dintre-utilizatorii-de-internet-s-au-confruntat-cu-atacuri-malware-online-32146.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/42-dintre-utilizatorii-de-internet-s-au-confruntat-cu-atacuri-malware-online-32146-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv