Autor:
Antonia Hendrik
| duminică, 20 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 3 Vizualizari

<!–

–>

Oare suntem o naţie atât de bolnavă? Întrebarea se naşte în urma unei analize europene care arată că România este pe locul al doilea la consumul de antibiotice, iar acest lucru se reflectă în gradul ridicat de rezistenţă a unor bacterii la astfel de medicamente, atrag atenţia medicii. Aşa se explică, de exemplu, apariţia tuberculozei multi-drog rezistente, pentru care tratamentul este mult mai scump şi îndelungat.

De exemplu directorul spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare, Elena Danteş, arată care este situaţia în judeţul Constanţa.

Elena Danteş: Există un număr de 22-24 de cazuri de tuberculoză cu acest microb de tuberculoză care este rezistent la drogurile majore. În ultimii ani tuberculoza a scăzut în mod constant. Încă avem tuberculoză în judeţul Constanţa. Incidenţa este în jur de 80 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit rador.ro.

Tag-uri:
locul doi in Europa, consum de antibiotice, tuberculoza, rezistentă

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vă vine să credeţi? Suntem pe locul DOI în Europa la CONSUM de antibiotice.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/medicamente-antibiotice-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/medicamente-antibiotice-465x390-300x225.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Antonia Hendrik | duminică, 20 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 3 Vizualizari <!-- --> Oare suntem o naţie atât de bolnavă?...

Preluat de la EVZ