Autor:
Ciprian Traian Sturzu
| duminică, 20 noiembrie 2016 | 3 Comentarii
| 198 Vizualizari

<!–

–>

Traian Băsescu a revenit la ceea ce l-a consacrat în timpul celor două mandate de președinte al României. Ajuns la Roman, în județul Neamț, la lansarea candidaților pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Fostul șef al statului a făcut băi de mulțime printre membri PMP, dar și printre simpli cetățeni, în dorința de a-și face o fotografie cu liderul PMP. Înainte de a participa la lansarea candidaților de la Casa Culturii din municipiul Roman fostul președinte al României a luat masa alături de echipa PMP Neamț la o pensiune mărginașă din Roman. Vizibil suprinși numeroși clienți ai pensiunii și-au făcut fotografii cu Traian Băsescu, care nu s-a sfiit să facă și glume cu unii dintre ei.

„Suntem din nou împreună, într-o nouă campanie electorală. Decisiv pentru România este ca Partidul Mișcarea Populară să fie în Parlament ca să intervină la toate derapajele celor două mari partide și ale grupurilor de interese. Din păcate pentru români USL mai trăiește. Dacă PMP va intra în Parlament și nemțenii o vor duce mai bine. Obiectivul de țară a României unirea cu Basarabia este un deziderat  mai actual ca oricând. Un alt obiectiv al PMP este numărul de 300 de parlamentari. Din păcate, numai noi ne dorim acest lucru și cei 7,7 milioane de români. USL nu vrea acest lucru. PSD, PNL și ALDE nu vor un Parlament de 300 de parlamentari. Votați PMP!”, a transmis Laurențiu Dulamă președintele PMP Neamț.

Traian Băsescu: „Niciodată, nu vom face alianță cu PSD!”

Traian Băsescu a ținut să transmită celor peste 500 de membri din sală că, PMP are obiective clare de guvernare, printre care reforma educației, reforma sănătății și natalitatea. Totodată, liderul PMP a dorit să-i liniștească pe băsiști asigurundu-i că nu va face alianță cu PSD. Dar, a dat de înțeles că, o alianță cu PNL este posibilă prin prisma foștilor pediști deveniți liberali.

„Dorim să revenim la guvernare pentru că avem treabă spre deosebire de alții care n-au treabă și vor la guvernare. Prima măsură după ce vom reveni la guvernare va fi înființarea Ministerului Reunificării Țării. PMP și-a asumat acest obiectiv prin programul său. Actualul președinte și-a adunat o echipă de oameni care să-i dea un obiectiv de țară. Ori, lucrurile se fac invers. Președintele României este cel care spune unei comisii obiectivul de țară. Avem cel mare nivel de analfabetism funcțional din Europa și singura țară care mai stă mai rău decât noi este Albania. Așa spune ultimul studiu din acest an. 42% din copii sunt analfabeți funcționali și 19,1% din copii abandonează școala. Riscăm să avem o țară care nu va avea specialiști să se dezvolte. Ce facem cu ajutoatele sociale? Le mai dăm la mame și tați, care eventual să o cheltuiscă la cârciuma din sat sau găsim o formulă prin care să condiționăm ajutorul social de prezența la școală a copiilor? Problemele structurale, natalitatea, reforma educației, reforma sănătății, reîmpăduriri și protejarea agriculturii pe fondul climei, acestea sunt câteva dintre obiectivele noastre. Mă veți întreba cum e cu alianțele politice. Vă pot spune un singur lucru: Niciodată, cu PSD! PNL are avantajul că mai are pediști prin el cu care cred că m-aș înțelege. PMP va fi marea surpriză a acestor alegeri. PMP va obține un rezultat cu două cifre, pentru că văd mobilizarea din toate organizațiile. Și PSD-ului și PNL-ului le transmit de aici, de la Roman: Fraților, noi vom decide cine guvernează!”, a transmis și Traian Băsescu.

Tag-uri:
traian basescu, PNL, PMP, traian basescu ROMAN

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu, mesaj de la Roman, către PNL și PSD: „Fraților, noi vom decide cine guvernează!”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/07-basescu-rzv-465x390-5.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/07-basescu-rzv-465x390-5-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ciprian Traian Sturzu | duminică, 20 noiembrie 2016 | 3 Comentarii | 198 Vizualizari <!-- --> Băsescu Traian Băsescu a revenit la ceea...

Preluat de la EVZ