Autor:
Carmen Vintilă
| duminică, 20 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

<!–

–>

Camera Deputaților

Camera Deputaților a scos din buzunar doar în luna septembrie 2.290.608 lei pentru cazarea, telefoanele și transportul deputaților.

Potrivit informațiilor publicate recent pe site-ul instituției, cheltuielile cu cazarea deputaților s-au ridicat la 1.263.065 de lei. De asemenea, transportul a costat 991.636 de lei  iar pentru convorbirile telefonice s-a plătit 35.907 lei.

Deplasările externe au costat: 100.645 de lei.  Cea mai scumpă a fost o deplasare în Franța. Pentru trei deputați care au fost trei zile  la Conferinţa Europeană a Preşedinţilor de Parlamente, organizată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei s-a plătit 32.298 de lei.

Deputaţii şi senatorii prezenţi la lucrările Parlamentului, care nu au domiciliul în Bucureşti sau în judetul Ilfov, primesc o diurnă de deplasare, pe zi, de 2% din indemnizaţia lunară brută prevăzută pentru deputat sau senator.

De aceeași diurnă beneficiază și aleșii care fectuează deplasări în ţară, nu domiciliază în circumscripţiile electorale în care au fost aleşi, pe timpul deplasării în aceste circumscripţii, în vederea îndeplinirii activităţilor legate de desfăşurarea mandatului;

Deputaţii şi senatorii care se deplasează în timpul vacanţelor parlamentare în cadrul circumscripţiilor electorale în care au fost aleşi, altele decât cele în care au domiciliul, sau la Bucureşti, pentru îndeplinirea unor sarcini legate de exercitarea mandatului, beneficiază de diurna de deplasare. 

Pentru luna septembrie: 

1. Total diurna pentru deplasare la lucrarile Parlamentului 586.740 lei

 2. Total diurna pentru deplasare in circumscriptia electorala 48.510 lei 

Deputatii şi senatorii primesc, pe durata exercitării mandatului, o indemnizaţie lunară în valoare de 5.400 de lei. Cei cu funcții de conducere, cum ar fi președintele Camerei și membrii Biroului Permanent încasează aproximativ 14.000 de lei pe lună. 

În plus, fiecare deputat și senator mai primește aproximativ 10.000 de lei lunar pentru  o suma forfetară din bugetul Camerei Deputatilor şi, respectiv, al Senatului pentru cheltuieli de organizare şi functionare a birourilor parlamentare. Din acdeasta sumă aleșii plătesc salariile angajaților, chiria sediului, facturile la utilități

Tag-uri:
Camera Deputaților, cazare, transport, telefon, deplasari externe, diurna, PSD, PNL

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Te-ai întrebat cât ne costă un parlamentar? SUMELE FABULOASE pe care Camera Deputaților le-a plătit doar într-o lună. AFLĂ PE CE S-AU DUS BANII .

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/camera-deputatilor-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/camera-deputatilor-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialParlament
Autor: Carmen Vintilă | duminică, 20 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari <!-- --> Camera Deputaților Camera Deputaților a scos...

Preluat de la EVZ