Autor:
Ionel Dancu
| duminică, 20 noiembrie 2016 | 13 Comentarii
| 3832 Vizualizari

<!–

–>

PSD

Social-democrații vor să adopte, în viitorul Parlament, o propunere ‘revoluţionară’ de simplificare a legislaţiei din România.

Fostul ministru al Economiei, Mihai Tudose (PSD), a explicat ce vrea să facă partidul:

‘Ne propunem o măsură revoluţionară şi anume renunţarea la celebrele norme de aplicare (ale unei legi – n.red.). Orice lege pleacă din Parlament cu 15-30 de pagini şi, într-o lună, îi mai cresc 1.000 de pagini de legislaţie secundară şi terţiară, făcute de nişte funcţionari, care aşa consideră ei că trebuie să interpreteze legea. De multe ori, se ajunge ca normele să acţioneze împotriva textului de bază. Ultimul Cod Fiscal avea 270 de pagini, iar normele metodologice şi de aplicare, 2.500 de pagini. Normele trebuie să dispară şi să rămână legea clară, cât mai concisă. Alb sau negru pe lege, iar organele de control să îşi facă treaba’, a declarat Tudose.

Senatorul Ion Rotaru a adăugat că ‘pe de o parte, unele norme, care întârzie blochează aplicarea legii, iar pe de altă parte, normele care sunt în exces şi care sunt extrem de stufoase şi foarte complicate din punct de vedere al aplicării generează nu o simplificare a legislaţiei, ba din contra, probleme în aplicarea acesteia’.

Tag-uri:
psd, norme de aplice, legi, mihai tudose

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD pregătește MAREA LOVITURĂ: SCHIMBARE majoră care îi AFECTEAZĂ pe toți ROMÂNII.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/06-psd-nd-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/06-psd-nd-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Ionel Dancu | duminică, 20 noiembrie 2016 | 13 Comentarii | 3832 Vizualizari <!-- --> PSD Social-democrații vor să adopte, în viitorul Parlament,...

Preluat de la EVZ