loading…

Cel puțin 5.000 de persoane s-au adunat astăzi la Istanbul pentru a protesta față de măsurile de represiune adoptate de Guvernul de la Ankara asupra unor membri ai principalului partid prokurd din Turcia și a autorităților din sud-estul țării, relatează Al-Manar, citând AFP.

“Umăr la umăr împotriva fascismului”, au strigat protestatarii.

Zece membri ai formațiunii Partidul Democrat al Poporului (HDP), inclusiv liderii Selahattin Demirtas și Figen Yukseksag, au fost arestați luna aceasta în urma unor acuzații că ar avea legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Mai mulți primari din sud-estul Turciei au fost de asemenea reținuți în urma unor acuzații similare de legături cu PKK.

În Turcia s-a decretat stare de urgență în urma loviturii de stat eșuate din iulie 2016, zeci de mii de persoane fiind arestate în cadrul unor măsuri de represiune pe care criticii le cataloghează ca fiind încălcări ale drepturilor omului.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/proteste-la-istanbul-fata-de-masurile-de-represiune-luate-de-guvernul-turc-impotriva-prokurzilor-32100.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/proteste-la-istanbul-fata-de-masurile-de-represiune-luate-de-guvernul-turc-impotriva-prokurzilor-32100-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv