loading…

O sută de lampioane au fost lansate sper cer și alte o sută de candele au fost aprinse, astăzi, pe pietonalul din centrul istoric al municipiului Bistrița, în amintirea victimelor accidentelor rutiere.

Acțiunea a fost organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița și Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud pentru a marca “Ziua internațională a comemorării victimelor accidentelor rutiere”, notează Agerpres.

Zeci de bistrițeni au participat la eveniment, printre ei aflându-se rude ale celor care și-au pierdut viața în accidente rutiere produse în județ sau în alte colțuri din țară, care au avut ocazia să trimită spre cer, cu ajutorul lampioanelor, mesaje scrise către cei pe care i-au pierdut.

La manifestare au mai fost prezenți comandantul ISU Bistrița, Constantin Florea, adjunctul IPJ, Constantin Alexandru Bogdan, și comandantul Brigăzii 81 Mecanizată Bistrița, Iulian Berdilă, medici, paramedici și echipajele de descarcerare, care au intervenit în accidente rutiere încercând să salveze viețile celor implicați.

În plus, pe pietonal au fost aduse mașini de intervenție ale ISU și IPJ, iar personalul medical le-a arătat celor interesați cum să acționeze în cazul unui accident rutier și cum să aplice corect manevrele de resuscitare până la sosirea ambulanței.

Pentru ca impactul să fie mai puternic iar cetățenii să conștientizeze cât este de important să respecți regulile de circulație, a fost prezentată și o mașină distrusă în urma unui accident rutier.

În județul Bistrița-Năsăud, 32 de persoane și-au pierdut viața, în primele zece luni ale anului, în accidente produse pe drumurile publice, multe dintre acestea fiind cauzate de viteza excesivă sau de traversările neregulamentare.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/o-suta-de-lampioane-lansate-spre-cer-in-amintirea-victimelor-accidentelor-rutiere-32103.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/o-suta-de-lampioane-lansate-spre-cer-in-amintirea-victimelor-accidentelor-rutiere-32103-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv