loading…

O corvetă românească cu un echipaj alcătuit din 90 de marinari participă, în această perioadă, la un exercițiu multinațional de luptă antisubmarin, în partea de est a Mării Mediterane, obiectivul principal fiind consolidarea interoperabilității structurilor NATO în domeniul luptei antisubmarin.

Potrivit unui comunicat de presă al Forțelor Navale Române, corveta “Contraamiral Horia Macellariu” (265) participă, alături de nave, aeronave și submarine din Bulgaria, Pakistan, România, Turcia, SUA, dar și de gruparea permanentă NATO SNMG-2, la Exercițiul multinațional de luptă antisubmarin “MAVI BALINA-16”. Exercițiul este organizat de Forțele Navale ale Turciei în partea de est a Mării Mediterane.

“Nava este comandată de căpitan-comandorul Cosmin Dobrescu și are la bord un echipaj alcătuit din 90 de marinari. Corveta a plecat din portul Mangalia miercuri, 16 noiembrie, urmând a se întoarce din misiune sâmbătă, 3 decembrie”, se arată în comunicat.

Obiectivul principal al exercițiului este consolidarea interoperabilității structurilor NATO în domeniul luptei antisubmarin.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/o-nava-militara-romaneasca-participa-la-un-exercitiu-multinational-de-lupta-in-marea-mediterana-32084.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/o-nava-militara-romaneasca-participa-la-un-exercitiu-multinational-de-lupta-in-marea-mediterana-32084-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv