loading…

NASA a lansat, sâmbătă, la sfârșitul zilei, primul dintr-o serie de patru sateliți meteorologici geostaționari de ultimă generație, cu capabilitate de observare în timp aproape real a formării furtunilor deasupra continentului american și care permite o îmbunătățire considerabilă a prognozelor meteo, informează AFP.

Satelitul, GOES-R (Satelit Geostationar Operațional de Mediu) va furniza imagini cu evoluția vremii și a furtunilor cele mai periculoase, cu o frecvență variind de la cinci minute la trei secunde.

Această capabilitate va contribui la conceperea de previziuni meteorologice mai precise, estimează oamenii de știință.

Lansarea GOES-R a avut loc la ora 23:42 GMT de la Cap Canaveral din Florida, Statele Unite, la bordul unei rachete Atlas V aparținând companiei United Launch Alliance și a fost transmisă în direct de televiziunea NASA.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/nasa-a-lansat-un-satelit-de-ultima-generatie-pentru-imbunatatirea-prognozelor-meteo-video-32079.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/nasa-a-lansat-un-satelit-de-ultima-generatie-pentru-imbunatatirea-prognozelor-meteo-video-32079-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv