loading…

Creștin-ortodocșii sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în Biserică, pe 21 noiembrie. Această sărbătoare este cunoscută în termeni populari și sub denumirea de Ovidenie.

ziua aceasta este considerată a fi una magică și există superstiția că dacă pui la icoane un vas cu apă și aprinzi o lumânare, apa poate fi bună de leac în diverse boli, scrie romaniatv.net.

Iata ce nu ai voie să faci în această zi sfântă:

NU AI VOIE SA UITI DE SARMANI SI COPIII NEBOTEZATI

Cei care ii neglijeaza pe oamenii nevoiasi si nu aprind o lumanare sau nu spun o rugaciune pentru acestia in ziua Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, vor fi lipsiti de o serie de bucurii, spun traditiile de la sate.

In aceasta zi sfanta se aprind lumanari atat pentru copiii care nu au fost botezati cat si pentru morti. De asemenea, se impart nuci, colaci si turte cu malai.

NU SE PRELUCREAZA LANA

Orice activitate legata de oierit ori prelucrarea lanii este interzisa in cursul acestei zile deoarece se spune ca in acest mod sunt protejate animalele. De asemenea, se ung cu usturoi cercevelele ferestrelor pentru alungarea strigoilor si a spiritelor diavolicesti.

NU SE SPALA HAINE

In orice zi de sarbatoare importanta, activitatile casnice sunt interzise intrucat trebuie oferit respect pentru sfantul sarbatorit ori evenimentul biblic pomenit de Biserica.

NU TINE SUPARAREA

Daca te-ai certat cu cineva, este bine sa ceri iertare si sa initiezi impacarea. Nu e bine ca oamenii sa fie certati de Ovidenie.

SE MANANCA PESTE

In aceasta zi este dezlegare la peste si chiar este recomandat sa consumi peste. Cei care respecta aceasta sarbatoare tinand post vor avea parte de sanatate, fericire si o serie de impliniri in anul urmator. Belsugul nu va lipsi din casele lor.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/intrarea-maicii-domnului-in-biserica-ce-sa-nu-faci-in-aceasta-zi-sfanta-32107.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/intrarea-maicii-domnului-in-biserica-ce-sa-nu-faci-in-aceasta-zi-sfanta-32107-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv