Autor:
Mariana Sebeni-Comşa
| duminică, 20 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

<!–

–>

”Sperăm să-i găsim, deși zăpada viscolită are cum câțiva centimetri grosime. Între timp, periem Viștea Mare și Moldoveanul, dar riscul de avalanșă este foarte mare”,spuneau salvamontiștii zilele trecute.
Căutările continuă până la găsirea celuilalt frate dispărut sâmbăta trecută.

Căutări de amploare au loc de câteva zile în Masivul Făgăraș pentru recuperarea a doi frați din Gheorghieni care au plecat în urmă cu 10 zile spre vârful Moldoveanul și au dispărut. Unul dintre bărbați și-a sunat soția sâmbăta trecută , iar de atunci niciunul nu a mai dat vreun semn de viață. Cei doi frați sunt căsătoriți și au doi, respectiv trei copii. Familiile lor au anunțat Poliția și Salvamontul în legătură cu dispariția acestora.

Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, filiala Victoria, Thomas Bross ne-a declarat că mai multe echipe au luat la picior masivul Făgăraș, zi de zi, până târziu în noapte, însă fără succes. „Am căutat până la 3-4 dimineața, dar a trebuit să ne retragem la un moment dat pentru că exista un risc foarte ridicat de avalanșă și eram cu toții în pericol. Viscolește puternic pe munte și căutările sunt foarte dificile și riscante. Însă, nu ne vom opri, și azi am luat zona la picior. Ce vă pot spune este că cei doi nu au ajuns la cabană, ceea ce înseamnă că nimeni nu știe nimic în legătură cu ei.”, ne-a declarat Thomas Bross.

Acesta a obținut aprobare pentru survolarea zonei cu un elicopter SMURD, însă zborul a fost posibil abia după câteva zile,din cauza viscolului și a ceții.

Din informațiile furnizate de familiile celor doi salvamontiștilor din Victoria, bărbații sunt montaniarzi experimentați și sunt dotați cu echipamente tehnice, inclusiv cordeline și saci de dormit. Tocmai acest lucru îi îngrijorează, însă, pe salvatorii montani, care spun că un montaniard experimentat nu ar fi continuat ascensiunea, ci s-ar fi întors din drum la primul semn de viscol. „Sperăm din tot sufletul să nu fi pățit ceva. Nu înțelegem de ce nu mai dau niciun semn de viață”, mai spune Thomas Bross. ”Sperăm să-i găsim, deși zăpada viscolită are cum câțiva centimetri grosime. Între timp, periem Viștea Mare și Moldoveanul, dar riscul de avalanșă este foarte mare”,ne-a mai declarat salvamontistul. Acesta spera, zilele trecute, ca cei doi frați să fi reușit să ajungă fie la adăpostul de la Podragul, fie la refugiul de pe Viștea Mare. Din păcate, cadavrul unuia dintre ei a fost găsit înghețat, acoperit de un strat de zăpadă. Identificarea a fost ușoară, deoarece victima avea actele de identitate în buzunar.

Căutările continuă până la găsirea celuilalt frate dispărut sâmbăta trecută.

Tag-uri:

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai sumbre previziuni ale salvamontiștilor s-au adeverit. Cadavrul unuia dintre cei doi frați pierduți în Masivul Făgăraș a fost găsit înghețat.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/8a4a6560ecaa7b92b3f19e847d0e32ae-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/8a4a6560ecaa7b92b3f19e847d0e32ae-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Mariana Sebeni-Comşa | duminică, 20 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari <!-- --> ”Sperăm să-i găsim, deși zăpada viscolită are...

Preluat de la EVZ