loading…

Reprezentanții patronatelor din turism susțin că Finanțele și Autoritatea Națională pentru Turism nu lucrează la normele de aplicare a legii impozitului forfetar, care trebuie să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2017, și astfel legea nu va putea fi aplicată. Ministrul Finanțelor îi contrazice.

De la începutul anului 2017, firmele din industria turistică vor plăti un impozit forfetar, în funcție de numărul locuri de cazare în cazul hotelurilor și raportat la suprafață, în cazul restaurantelor. Deși legea a fost publicată în Monitorul Oficial, normele de aplicare întârzie să apară, scrie Mediafax.

“Din informațiile noastre, nu se lucrează la normele de aplicare a acestei legi. Până în prezent, nu am fost contactați nici de Ministerul Finanțelor, nici de Autoritatea Națională pentru Turism, pentru a ni se cere părerea în privința normelor de aplicare a legii privind impozitul forfetar”, a declarat Dragoș Răducan, prim vicepreședinte executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În schimb, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat că ‘se lucrează la aceste norme la Ministerul Economiei și la cel de Finanțe’ și ‘sperăm să fie gata, și aprobate, până la sfârșitul anului’.

Surse din industria turistică au precizat însă că această situație nu este întâmplătoare și că normele de aplicare vor întârzia să apară și după începutul anului viitor, deoarece ‘multinaționalele se opun introducerii acestei legi”.

Pe de altă parte, ‘nici cei de la Fisc nu doresc să renunțe atât de ușor la controale și amenzi, cu toate că ar încasa banii mai ușor la buget’. În plus, ‘alegerile au schimbat prioritățile’ în instituțiile publice, au afirmat sursele.

La rândul său, Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), arată că introducerea impozitului forfetar va simplifica lucrurile.

“Impozitul se va baza pe criterii materiale, concrete: numărul locurilor de cazare sau suprafața restaurantului. Pentru buget va fi bine, fiindcă se vor strânge mai mulți bani, iar pentru contribuabili va scădea numărul controalelor, situația simplificându-se”.

Liderul ANAT susține că, în acest fel, inclusiv cei care până acum au evitat să își achite impozitele, intrând pe pierdere, vor trebui să plătească un impozit forfetar.

“În Grecia, dar și în alte țări europene, se plătește un impozit forfetar în turism. Astfel îți poți face un plan de afaceri și îți poți proiecta business-ul”, a declarat Alin Burcea.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/blocaj-in-stabilirea-normelor-de-aplicare-a-legii-impozitului-forfetar-in-turism-32086.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/blocaj-in-stabilirea-normelor-de-aplicare-a-legii-impozitului-forfetar-in-turism-32086-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv